Ik geef de Pen door….

Als eerste wil ik Bas bedanken voor de Pen. Mijn naam is Nicolien Wanschers. Ik ben woonachtig in Wierden samen met mijn vriend Bart en onze twee kinderen Stijn (6 jaar) en Femke (2jaar). Ik ben al jaren actief lid van Juventa’12. Ik ben zelf gestart met voetballen bij sv. Omhoog bij de jeugd. Daarna doorgestroomd in het tussenjaar met VCOW en natuurlijk sinds 2012 bij Juventa’12. Ik heb zelf actief gevoetbald onder de bezielende leiding van onder andere Bennie Meenhuis, Jan Mulders, Harrie Kuipers, Mike Loesman, Pieter Kuijpers en nog vele anderen. Dit waren mooie jaren met zelfs een aantal kampioenschappen. In 2010 ben ik zelf gestopt met voetballen maar ben wel degelijk betrokkenen gebleven.  Aangezien ik naast het voetballen al leidster was bij de jeugd (meisjes) heb ik deze rol voortgezet bij de Dames.

Sinds enkele jaren ben ik tevens technisch coördinator voor de vrouwenafdeling. Het vrouwenvoetbal is een steeds groter wordende afdeling en dit zie je ook bij Juventa’12 terug. Naast het vrouwen 1 elftal hebben we het komende seizoen 2, 7 tallen bij de senioren. Binnen de jeugd zijn teven alle lagen vertegenwoordigd van mini’s tot en met O-19 (muv de O-17). Ofwel een goede ontwikkeling. Voor de meiden afdeling hebben wij andere coördinatoren binnen de club. Doordat er gezamenlijk met elkaar vergaderd word en er een goed contact is met de TC jeugd zijn de lijnen kort en wordt er veel met elkaar van gedachten gewisseld en gehandeld.

Ik wil dan ook mijn complimenten uitspreken naar Juventa’12 als club. Niet alleen naar het bestuur maar ook naar de sponsoren, spelers, vrijwilligers etc.  Waar wij zien dat er bij andere vereniging weinig draagvlak  en zelfs soms weinig respect is voor vrouwenvoetbal zie ik dit beeld niet binnen Juventa’12. Hier is draagvlak, zijn de faciliteiten goed geregeld en is er waardering waardoor het voor iedereen een prettige club is om te voetballen. Natuurlijk zijn er ontwikkelpunten maar dit geld voor elke club en waarschijnlijk voor elk team.

Naast mijn rol binnen de vrouwenafdeling ben ik tevens vertrouwenspersoon binnen de vereniging. Een vertrouwenspersoon is een persoon binnen een bedrijf, school of vereniging aan wie men vertrouwelijke zaken kwijt kan. Vaak heeft dit betrekking op bijvoorbeeld seksuele intimidatie of persoonlijke problemen. Wanneer je tegen problemen aanloopt of signalen opvangt waar zorgen over zijn kun je mij benaderen. Samen gaan we dan het gesprek aan. Het probleem kan ik niet oplossen maar ik kan je helpen of verwijzen naar diegene die met het probleem aan de slag gaat.

Tot slot wil ik nog even gebruik maken van een aankondiging. Dit jaar gaan we de playbackshow in een nieuw jasje steken. In de winterstop zal er in de kantine van juventa’12 een playbackshow gehouden worden voor de junioren en senioren. Ook als je geen lid bent van juventa’12 maar wel betrokken bent mag je meedoen. Bedenk alvast een leuke act! Meer informatie volgt.

Als laatste ga ik de pen natuurlijk doorgeven! Ik ga de pen doorgeven aan een belangrijk persoon binnen de ontwikkeling en groei van de meidenvoetbal afdeling van juventa’12….Mayke ten Den. Heel veel succes!

Juventa’12 staat voor de 12e man, de vrijwilliger! Wil jij een paar uur van jouw tijd ook bij deze mooie club doorbrengen? Meld je dan aan! Kritiek leveren is makkelijk maar er samen wat aan doen en er weer een mooi seizoen van maken is nog veel beter!

242 Total Views 3 Views Today