Informatie Wedstrijdzaken start seizoen (19 aug.)

Vanaf zaterdag 2 september 2017 mogen alle teams weer de wei in voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2017-2018. Dit is het weekend voordat de scholen weer beginnen. Hoewel we nu allemaal nog genieten van een welverdiende vakantie, komt deze datum steeds dichterbij. De komende weken wordt op deze pagina alle benodigde informatie geplaatst voor wat betreft de Wedstrijdzaken.

06-08: De eerste wedstrijden zijn gepland!

De KNVB heeft de indelingen voor de beker bekend gemaakt. Alle jeugdteams nemen deel aan dit toernooi en spelen 3 bekerwedstrijden. De winnaar in de poule plaatst zich vervolgens voor de volgende ronde. Het programma is inmiddels te raadplegen via de app Voetbal.nl en zal half augustus 2017 ook volgen op onze website. Houd er wel rekening mee dat tijdstippen op dit moment veelal gewijzigd worden.

06-08: Nieuwe opzet pupillenvoetbal Onder8 & Onder9!

Vanaf komend seizoen verandert er veel voor onze jongste jeugd. De ingooi verdwijnt, het veld wordt kleiner en de terugspeelbal wordt van kracht. Je krijgt geen punten meer bij winst en de scheidsrechter wordt een spelbegeleider. Bekijk snel onderstaand filmpje en alle informatie op de pagina van de Commissie Wedstrijdzaken (tabblad documenten 2017-2018 ‘Nieuwe speelvorm pupillen (O8 & O9) 6×6’)

)

 

08-08: Wijziging regelgeving tuchtzaken

Vanaf komend seizoen geldt een schorsing, ontstaan in een competitiewedstrijd niet meer voor bekerwedstrijden en andersom. Beide speelvormen worden vanaf heden apart gezien, waarbij de regelgeving wel gelijk blijft. Daarnaast zijn ook de staffels van gele kaarten gewijzigd. Voor teams uitkomend in de B-categorie geldt dat een gele kaart een tijdstraf van 10 minuten oplevert. Voor rode kaarten geldt dezelfde regelgeving als in de A-categorie. Download hier (of op de pagina van de Commissie Wedstrijdzaken) alle informatie.

08-08: Minimale leeftijden veteranen en 45+1

Voor onze 45+ teams geldt dat uitsluitend spelers mogen deelnemen met een  leeftijd van 45 jaar of ouder. Voor de veteranen (VE1) geldt een minimale leeftijd van 35 jaar (per 1 januari 2017 of eerder) waarbij 3 dispensatiespelers mogen deelnemen met een leeftijd van minimaal 30 jaar (per 1 januari 2017). Spelers jonger dan 30 jaar mogen dus niet deelnemen.

08-08: Gewijzigde procedure 1e klasse JO19, JO17 en JO15

Dit seizoen hebben verenigingen teams vrij kunnen inschrijven voor de 1e klasse in de categorie JO19, JO17 en JO15. Dit geldt ook voor de teams van Juventa ’12 (1e teams). Nieuw is dat deze teams, net als alle overige jeugdteams een najaars- en voorjaarsreeks spelen. In de winterstop wijzigt de indeling dus, waarbij de KNVB een herverdeling maakt op basis van sterkte. De nieuwe promotie- en degradatieregelingen worden door de KNVB in november 2017 bekend gemaakt. Voor deze teams geldt wel dat men speelt volgens de regels van de A-categorie

09-08: Leiders/trainers: meld je alvast aan voor de Juventa App!

Ook komend seizoen worden alle trainers en leiders weer verzocht gebruik te maken van de Juventa App (voorheen Juventa12 UitslagenService). Surf met je telefoon naar de internetpagina ‘programma.juventa12.nl’, d.m.v. een bladwijzer maak je simpel een snelkoppeling op je scherm.

Via deze app moeten alle teams na afloop van iedere wedstrijd de uitslag doorgeven. Hiermee komen de uitslagen direct zichtbaar op de App, onze website en het scherm in de kantine.

Daarnaast krijgen gebruikers melding op de App bij wedstrijdwijzigingen en afgelastingen, is het programma eenvoudig te raadplegen en kunnen verzoeken ingediend worden voor wedstrijdwijzigingen. Ook worden e-mails door de Commissie Wedstrijdzaken via deze App verstuurd.

Leiders en trainers worden verzocht een account aan te maken op de App. In het weekend van 25-27 augustus 2017 krijgen alle trainers en leiders speciale rechten voor hun eigen team. Vanaf maandag 28 augustus 2017 zijn deze te gebruiken. Kun je niet voor 25 augustus 2017 aanmelden, stuur dan na aanmelding een verzoek voor de rechten naar de Wedstrijdplanner (naam, gebruikersnaam en e-mailadres).

09-08: Wedstrijdverplaatsingen zaterdag 2 september 2017

Teams die niet compleet zijn op zaterdag 2 september 2017 worden verzocht dit met andere teams te regelen. Lukt dit niet, dan kan een verzoek ingediend worden bij de Commissie Wedstrijdzaken voor het verplaatsen van de wedstrijd. Houd er rekening mee dat deze gespeeld wordt binnen ongeveer 2 weken op een doordeweekse dag naar keuze van de tegenstander. Hoe eerder het verzoek ontvangen is des te groter de kans dat het duel verplaatst kan worden. Lukt dit niet, dan moet je spelen! Bekijk voor de contactgegevens de pagina van de Commissie Wedstrijdzaken. Vanaf september 2017 kunnen verzoeken uitsluitend nog via de Juventa App ingediend worden, tot die tijd via e-mail.

09-08: Spelerspassen gaan digitaal

Vanaf komend seizoen is het niet meer nodig om wekelijks het mapje met spelerspassen mee te nemen naar de wedstrijden. De controle van spelerspassen gaat komend seizoen digitaal, via een speciale App van de KNVB. Meer hierover volgt binnenkort. Het is dus niet meer nodig om voor aanvang van de eerste wedstrijd alle pasjes bij elkaar te zoeken. Voor teams uitkomend in de Onder8, Onder9 en Onder11 competitie geldt geen spelerspascontrole.

09-08: Informatie kleding en materialen

De kleding- en materialencommissie dragen zorg voor de uitgifte van de kleding en materialen. Informatie hierover volgt in loop van de zomerstop op de website. Vragen over dit onderwerp kunnen gemaild worden naar kledingcommissie@juventa12.nl. Het mailen van de Commissie Wedstrijdzaken omtrent dit onderwerp geeft je geen antwoorden.

11-08: Definitief totaaloverzicht trainingsschema 2017-2018

Vanaf maandag 14 augustus 2017 gaat het trainingsschema voor komend seizoen van kracht. Vanaf a.s. maandag dienen teams zich dus te houden aan de indeling conform het overzicht. Een uitgebreide versie van het trainingsschema volgt eind van de maand. Spelers worden door hun trainer/leider geïnformeerd over de start van de trainingen. Houd er rekening mee dat in augustus 2017 de kantine en kleedkamers mogelijk gesloten kunnen zijn.

Trainingsschema 2017-2018 overzicht 1.1

12-08: Juventa ’12 krijgt 4e veld voor jongste jeugd

Inloopstrook 1 bestaat vanaf komend seizoen niet meer. Het stuk natuurgras achter de tennisbanen en ons hoofdveld wordt namelijk omgebouwd tot een speelveld voor de Onder8 en Onder9 teams. Deze teams gaan hun wedstrijden spelen op een stuk veld dat iets kleiner is dan een kwart wedstrijdveld. De wedstrijden op dit veld starten om 8:45, 9:45 en 10:45 uur.

12-08: Aanmelden voor de KNVB ‘Wedstrijdzaken’ App!

Het digitale wedstrijdformulier wordt komend seizoen niet meer via de computer maar telefoon verwerkt. Hiervoor moet je de App van de KNVB hebben inclusief een account. Alle trainers, leiders, scheidsrechters, aanvoerders en overige teamvrijwilligers moeten zich dus aanmelden. Bekijk hier het nieuwsbericht elders op deze website.

13-08: Seniorenteams: aanmaken bondsteams

De Commissie Wedstrijdzaken heeft de mogelijkheid om bondsteams aan te maken. Dit is een lijst met namen welke standaard bij iedere wedstrijd op het wedstrijdformulier staan aangegeven. Per wedstrijd is dit te wijzigen, maar dit scheelt wel veel werk. De leiders van de seniorenteams kunnen een lijst met spelersnamen, eventueel aangevuld met begeleiding (graag even functie erbij vermelden), mailen naar wedstrijdplanner@juventa12.nl.

17-08: Doorgeven uitslagen O8, O9 en O11

Hoewel de O8 en O9 niet meer werken met een klassement, is het doorgeven van uitslagen nog wel verplicht. De KNVB kan namelijk met deze uitslagen beoordelingen maken voor het bekertoernooi en voor de herindeling in de winterstop. De O8, O9 en O11 werken niet met het nieuwe mDWF maar geven de uitslag nog door via de computer in ons wedstrijdsecretariaat. Download hier de werkbeschrijving. De inloggegevens van Sportlink Club worden deze week tevens naar alle leiders/trainers in deze categorie gemaild. Niet ontvangen? Mail dan naar wedstrijdplanner@juventa12.nl. Teams vanaf O13 maken geen gebruik meer van Sportlink Club en krijgen daarom ook geen inloggegevens meer.

19-08: Waar ga ik de indeling van velden vinden?

Aan het begin van iedere week wordt in het programma op juventa12.nl en de Juventa App de indeling van kleedkamers en velden weergegeven. Op het sportpark zelf hangt de indeling op de wedstrijddag tevens voor het raam bij de ingang van onze kantine.

plattegrond velden incl 4

19-08: Geboren in 2000? Spelregelbewijs halen voor 1 september 2017!

Sinds een aantal jaar zijn 2e jaars B-spelers verplicht om een spelregelbewijs te halen bij de KNVB. Via TC zijn de spelers hierover geinformeerd. Zonder spelregelbewijs mag men niet meer deelnemen aan wedstrijden van de KNVB. De volgende personen wordt dan ook geadviseerd direct te starten met hun studie en examen voor het spelregelbewijs. Bij vragen kun je contact opnemen met de TC. Let op: behaal je diploma voor 1 september 2017!

Marlies ter Beke, Pepijn Busser, Matthijs ten Cate, Ruben Korte, Ruben Krischel, Luca Kruissel, Laura Legtenberg, Kevin Makkinga, Marlin Meulman, Jeroen Nijhuis, Pim Roeloffzen, Roeland Soner, Noelle Veldscholten, Luuk Visser, Gijs Wester, Nick Westerink en Steven Witzand.

19-08: Trainingsschema plattegrond versie

Volgt later

 

 

Dit nieuwsbericht is in het beheer van de Commissie Wedstrijdzaken. Voor vragen over andere onderwerpen kunt u contact opnemen met de desbetreffende commissie (zie menu).

624 Total Views 23 Views Today