JO13-2G en de droomstart

Wat heerlijk als de voetbalcompetitie pas start na de voorjaarsvakantie. Normaal allemaal chagrijnige ouders die hun kinderen weer naar de voetbal brengen en in winterse omstandigheden, al klagend, naar de verrichtingen van hun kroost kijken. Nee, dat was nu wel anders. Allemaal vrolijke gezichten eventueel met zonnebrilletjes en heerlijk positief, al hangend langs het veld, naar het boeiende spel kijkend.

Goed, genoeg over randzaken gehad, het gaat om onze jongens. In de winterstop is onze enige dame uit het team, getransfereerd naar JO13-1. Dat is toch wel een aderlating voor ons team. De kenners zijn dan erg benieuwd wat dat gaat betekenen voor de balans in het team. Daarnaast speelt ons team nu een klasse hoger nl. in de 2de klasse.

De eerste wedstrijd was NEO JO13-3 uit. We begonnen afwachtend met een echte Twentse ‘eerst de kat uut de boom kiek’n’. We bleven makkelijk overeind maar kwamen maar sporadisch over onze eigen helft. Halverwege de 1ste helft zag je de jongens denken “goh, valt wel tegen wat onze tegenstander presteert”, “laten we er dan zelf maar eens wat meer voor doen”. Prompt gingen we meer en meer op de helft van de tegenstander voetballen. Dit ging in de tweede helft zo verder maar het kon alle kanten op. Een kleine 5 minuten voor tijd viel de 0-1 en dus een echte ontlading van het team wat ontzettend leuk was om te zien. Zo gingen we met de eerste punten (in de 2de klasse) in de tas weer terug naar Wierden.

Dan afgelopen zaterdag. De thuiswedstrijd tegen Sportclub Rijssen JO13-1. Die kennen we nog. Immers al voor de winterstop een tegenstander van ons. Even heel heel heel kort terug naar die wedstrijd…1-3 verloren.

In een heerlijke ambiance op het hoofdveld betraden de matadoren het veld. Met een zeer ervaren scheidsrechter en een bekende vlagger (dit keer zonder ijsmuts) geeft dat iedereen veel vertrouwen dat de wedstrijd in goede banen geleid wordt.

Je zag dat onze jongens op scherp gezet waren door de coach. Vol vertrouwen werd de wedstrijd aangevangen, vanaf de eerste minuut waren we de betere ploeg. Er werd veel arbeid geïnvesteerd in de eerste helft wat leidde tot een kans en een mooi doelpunt. Een meer dan verdiende voorsprong. Tijdens deze 1ste helft werd het toch nog 1-1 door een ongelukkige handsbal. Onze verdediger had het echt niet in de gaten maar goed, niets aan te doen. In de tweede helft begonnen we gewoon weer waar we gebleven waren met goed verzorgd voetbal. Na een mooie vrije trap en een meer dan terechte panel stond het in korte tijd 3-1. Ook mooi om te zien dat 2 jongens van JO11-1 mooi mee kunnen spelen in dit goed draaiende team. Zelfs nog een mooie score van 1 van de twee leidde tot de 4-1. Uiteindelijk was dit ook de eindstand. Onder de goedkeurende blik van de coach werd de wedstrijd met een 4-1 stand afgefloten.

Een team dat zich nog steeds ontwikkeld en met vertrouwen voetbalt. De start in de 2de klasse is daarom ook terecht een droomstart!!

Volgende week ASV’57 JO13-1 thuis om 11:00 uur. Een nieuw meetmoment (eerste wedstrijd 5-0 voor ASV)………….. Be there for your support en let the team surprise you.

Een trouwe supporter.

193 Total Views 1 Views Today