JO13-2G en het lichtpuntje

Na de eerste 2, gewonnen, wedstrijden hebben onze jongens alleen maar nederlagen moeten incasseren. Soms tegen ploegen die echt beter voetbal speelden en soms omdat we zelf niet een ‘over-mijn-lijk’ mentaliteit hadden.

Toch blijf ik erbij dat we in deze klasse, waar de ploegen overigens echt aan elkaar gewaagd zijn, thuis horen. Dus een goede keuze om overgestapt te zijn van de 3de klasse naar de 2de klasse. Immers wordt je hier beter van en legt het de tekortkomingen bloot. Hier kun je dan weer wat mee.
De wedstrijd tegen Oranje Nassau JO13-3 was er weer eentje met gelijkwaardigheid, dit keer ook in lengte. Het weer, met name de wind, zou een nadeel hebben in deze wedstrijd. We begonnen de eerste helft met de wind mee.

Na een begin met aan beide zijden wat flipperkastvoetbal, kwamen we op 1-0. Het kon alle kanten op. Het leek erop dat we op zijn Italiaans deze voorsprong wilden vasthouden tot het eindsignaal. De eerste helft hadden we meer moeten schieten, de ballen konden vanwege de wind met meer dan 100 km/h op het doel van de tegenstander afgevuurd worden. Maar goed de ruststand was 1-0. Dat was een positief begin en gaf de burger moed.

In de tweede helft was het ook veelal de lange bal naar voren maar door de wind kwamen we moeilijk van onze helft af. Dan weet je dat de tegenstander dat aanvoelt en binnen 10 minuten was het dan ook 1-2. Dan zie je toch aan een ploeg dat ze de laatste wedstrijden verloren hebben en zakt de moed een beetje in de schoenen. Als vervolgens de 1-3 binnengeschoten wordt, denk je dat het gebeurd is. Toch pakte de ploeg het geloof weer op. Door meer te combineren, waardoor je minder last van de wind hebt en je overigens ook ziet dat je meer kansen krijgt, kwamen we op 2-3.

De jongens stonden er weer en gingen voor de gelijkmaker. Dan wordt het tegen de wind in spelen een nadeel. Elke keer aanvallen en vervolgens ben je bijna bij de 16 van de tegenstander en zij knalden de bal weer, gedragen door de enorme wind, naar onze keeper. We kwamen net tekort. Helaas 2-3 verloren maar…….

Op het eind van de wedstrijd zie je weer de juiste mentaliteit van onze jongens, samen met het combinatievoetbal. Dit is wat we willen zien. Het was een lichtpuntje dat weer een vuurzee moet worden. Hard werken jongens en de laatste wedstrijden knallen. Zodoende kunnen we mooi in de middenmoot eindigen in deze 2de klasse.

De wind zat deze keer letterlijk en figuurlijk tegen maar ik weet zeker dat deze groep met de technische staf nog voor verassingen gaat zorgen.

Een trouwe supporter.

257 Total Views 1 Views Today