JO13-2G in de realiteit

De promotie naar de 2de klasse was voortvarend gestart met 2 winstpartijen. Dit was zoals eerder geschreven, een droomstart. Inmiddels zijn we weer 2 wedstrijden verder en ………….. allebei verloren. De boys staan weer met beide voetbalbenen op het (kunst)gras.

Vorige week de thuiswedstrijd tegen ASV’57. Een oude bekende want voor de winterstop leden we tegen deze ploeg een 5-0 nederlaag. Deze keer verloren we met 0-3 maar ondanks dat kon je zien dat het team gegroeid was. De 1ste helft werd met een acceptabele 0-1 afgesloten. We konden goed mee voetballen. Het grootste gevaar was…let op! Trainers-vak-taal…. De omschakeling. Hierin was ASV heer en meester. Met snelle counters waren ze super gevaarlijk. Hierdoor verloren we uiteindelijk de wedstrijd met 0-3. Toch kon je aan deze wedstrijd ook zien dat ons team gegroeid was.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Fleringen JO13-1 op het programma. Heerlijk voetbalweer. Met onze gezellige supportersschare gingen we op pad. De helft ging via Hengelo naar Fleringen en de andere helft via Mariaparochie. Waarom is een raadsel maar dat mag de pret niet drukken.

Als je dan bij onze tegenstander kreten hoort als ‘do ma hènig an’ of ‘ofbliem’ dan weet je eigenlijk al wat de tactiek van deze jongens is: mouwen opstropen en niet zeuren maar poetsen. Zo begonnen we aan de wedstrijd. Het was lastig voetballen voor onze jongens. We waren voetballend beter…maar ja, toch kwamen we door een lange haal van achteruit naar een snelle speler op achterstand. 1-0 met rust.

In de 2de helft ging op dezelfde voet verder. Ons team probeerde te voetballen en toch lukt het ons na een mooie aanval met een aantal combinaties om het net te vinden. 1-1. Het spelbeeld veranderde niet. Ik kan het spel van de tegenstander als volgt samenvatten. De meeste ballen werden achterin over de zijlijn gerost. Een enkele keer werd de bal naar voren gepeerd. Daar stond een heel snelle speler die voor het gevaar zorgde.

Nog 1 keer kwamen we met mooi combinatievoetbal tot een grote kans maar deze ging helaas mis. Gelijk werd de bal door Fleringen naar voren geknald en via de snelste speler van het veld binnen geschoten. De scheidsrechter dacht, die is binnen en floot al na 25 minuten af. Helaas verloren met 2-1.

Toch is zo’n wedstrijd heel leerzaam. Je ziet duidelijk dat als je probeert te voetballen, je veel verder komt. Daarom is dit team ook zo gegroeid. Dat je dit soort tegenstanders tegenkomt is juist goed in de ontwikkeling. De oplossing ligt ook in combinatievoetbal. Dat zag je ook aan de 1-1. De passing is dan ook belangrijk en dat werd ook bemoeilijkt door het grasveld in dit geval. Op kunstgras is dit heel anders. Maar goed dat heb je niet altijd. Gelukkig hebben we een technische staf die de jongens leert verzorgd te voetballen. Ondanks de 2 verliespartijen kan je toch genieten van deze groep. Ik zag nl ook het Nederlands elftal voetballen, dramatisch. Als ik dan onze jongens zie met veel inzet, enthousiasme en teamgeest dat is toch wat je wil zien. Als je dan verliest is het niet erg. Ervan leren en weer door.

De realiteit is dat je in de 2de klasse niets cadeau krijgt. Maar we horen zeker in deze klasse thuis. En onze jongens gaan ook zeker nog wedstrijden winnen. Ze zijn nog niet uitgegroeid. Zaterdag a.s. gaan ze iets recht zetten.

Een trouwe supporter.

257 Total Views 1 Views Today