ZA2 houdt perspectief in de kopgroep

Juventa’12 ZA2 heeft zaterdagmiddag een uitstekende overwinning geboekt, al was het genadig voor Daarle SP. ZA2 lag in de eerste thuiswedstrijd van 2017 al na 10 minuten op koers voor de overwinning dankzij het openingsdoelpunt van vleugelaanvaller Tom Asbreuk. De oplettende aanvaller kwam goed voor zijn directe tegenstander in de zestien van Daarle en schoot met een venijnig schot binnen na een goede voorzet van mede-collega Nick Hobert. Op die manier zou de ploeg van Harrie de Croon en Patrick Kappert nog vaker doordringen in het vijandelijk strafschopgebied, maar telkens zonder de genadeklap uit te delen.

Het in 2017 in de zesde klasse nog op een zege wachtende Daarle mocht daarom even hopen op een stunt op sportpark ’t Lageveld. Hoewel ZA2 de beter voetballende ploeg was, kreeg Daarle via snelle counters kansen op de gelijkmaker. Die zou gezien de verhoudingen op het veld echter niet verdiend zijn. Doelman Mathijs Smit van ZA2 hield zijn ploeg in de eerste helft op de been door de rush van een doorgebroken speler van Daarle op de juiste manier te onderscheppen.

In de tweede helft kwam Daarle anders uit de startblokken. Ze maakten meer gebruik van de vrije ruimtes die ZA2 liet vallen, en daardoor was het de vraag of het ZA2 ging lukken de overwinning vroegtijdig veilig te stellen. Spits Bart van der Steen maakte in de 65e minuut een einde aan de onzekerheid na goed voorbereidend werk van Gerwin Westerink. De stopper van de Wierdenaren speelde van der Steen uitstekend aan. De spits zette vervolgens een één-tweetje op met Tom Asbreuk en benutte de teruggekregen bal met een prachtig schot in de rechterkruising. 2-0!

Nog geen twee minuten later zorgde Daarle voor wat spanning in de wedstrijd. Door een dekkingsfout van ZA2 kon de spits van Daarle de bal eenvoudig binnen tikken. De bezoekende ploeg uit Daarle deed zijn best om het nog spannend te maken. Dat lukte niet. Zo maakten de verdedigers van ZA2 enkele goede uitbraken van Daarle ongedaan. ZA2 kreeg tegen het einde van de wedstrijd nog goede kansen, maar was genadig voor Daarle.

Door deze overwinning houdt ZA2 perspectief in de kopgroep van de competitie. Volgend weekend strijden de mannen uit Wierden voor wederom drie punten in Goor.

Graag willen wij in dit verslag ook een speler bedanken voor zijn inzet van dit seizoen voor ZA2. Namelijk vleugelverdediger Adriaan van der Meer, die ZA2 gaat verlaten i.v.m. een nieuwe woonomgeving. Adriaan was een fanatieke speler die vooral opviel door zijn harde werklust voor het team. Wij wensen namens ZA2 Adriaan veel geluk in de toekomst!

162 Total Views 1 Views Today