ZA2: Shinend naar de 3 punten!

Op een prachtige zaterdagmiddag stond de streekderby van Wierden op het programma. Wierden tegen Enter. De vorige wedstrijd was in het voordeel van EnterVooruit. Zaak voor de Wierdenaren om de zeperd van vorige week weg te poetsen.
De wedstrijd begon met een verre ingooi van vleugelverdediger Stefan Dubbers. Bart van der Steen veroverde de bal en legde keurig af op Tom Asbreuk. De aanvaller maaide echter over de bal heen. Nog geen 4 minuten later was het Stefan Dubbers die dichtbij de openingstreffer was. Tom Asbreuk legde de bal keurig terug op de aanvallende verdediger. Dubbers nam aan en koos de hoek uit. Zijn schot spatte uiteen op de lat.
De Wierdenaren waren duidelijk de bovenliggende partij en lieten dit ook merken. Aanvoerder Tijmen Meier bezorgde veelvuldig perfecte ballen bij zijn vleugelaanvallers. Zowel Nick Hobert en Tom Asbreuk waren ongelukkig in de afronding.
De 1-0 viel in de 18e minuut. Spelverdeler Roy Leusenkamp zette een prima aanval op. De middenvelder legde de bal opzij voor de opstomende Tijmen Meier. Meier gaf een prima breedtepass op Nick Hobert. Hobert snelde zijn directe tegenstander voorbij gaf de bal scherp voor en Bart van der Steen tikte de bal binnen in de verre hoek. Een verdiende voorsprong. In de 29e minuut was het Roy Leusenkamp die opnieuw een aanval opzette. Jeremy Kappert nam de bal van Roy dankbaar aan en gaf direct door op Nick Hobert. Hobert passeerde zijn tegenstander met een panna en gaf de bal goed voor in de zestien van Enter. Jurgen Filart bedacht zicht geen moment en kroop voor zijn tegenstanders uit. Met een mooie volley schoot hij de 2-0 binnen! EnterVooruit daarentegen had 1 enkele kans in de eerste helft. Mathijs Smit redde keurig op de inzet van de spits uit Enter.
Bij een 2-0 voorsprong dook het vlaggenschip van Patrick Kappert en Harrie de Croon de catacomben van Juventa binnen.
In de rust werden wat rigoreuze wijzigingen doorgevoerd. Mathijs Smit had teveel in het krachthonk doorgebracht en stond zijn plaats af aan Jeremy Kappert.
In de beginfase van de tweede helft was het EnterVooruit die de verdedigers van Juventa het lastig maakte. Roy Leusenkamp en Jeremy Kappert grepen een paar keer goed in.  Het spelbeeld was wat rommeliger vergeleken met de eerste helft. Aanvallen werden niet meer nauwkeurig opgezet en de spelers van Enter roken kansen. Pas in de 71e minuut kwam de eerste grote mogelijkheid voor ZA2. Tijmen Meier gaf een prima bal op Bart van der Steen. De spits wilde aannemen en uithalen, maar werd ineens geremd door de laatste man van EnterVooruit. Helaas zag de leidsman er geen strafschop in. Na dit moment volgden er kansen voor Wouter Dubbers en Hubrecht van der Meer. Laatstgenoemde gaf een prima pass op Jonathan Kappert. De ingevallen aanvaller schoot zijn inzet helaas op de paal.
Niet veel later in de 86e minuut verdedigde EnterVooruit niet goed uit. De uitstekende spelende Bart van der Steen was sneller dan de keeper, passeerde de keeper en schoot beheerst binnen. 3-0! Juventa gooide de wedstrijd op het slot in de 89e minuut. Mart Gunneman verlengde een prima ingooi op Roy Leusenkamp. De middenvelder schoof de bal vervolgens keurig door op Tijmen Meier. Met zijn fijne traptechniek gaf Meier de bal op Nick Hobert. Hobert gaf een een one-man show weg, draaide en kapte om zijn tegenstanders heen en schoot de bal binnenkant paal prachtig binnen.
Een prachtige zaterdagmiddag met de volle 3 punten. Teamwork en vechtlust was het credo van vandaag.
Dank gaat uit naar alle aanwezige supporters van vandaag. Met name Gerwin Westerink voor het bijhouden van de hoogtepunten.
Forza Juve!!
107 Total Views 1 Views Today