ZA2 sluit seizoen in style af!

De laatste wedstrijd van het seizoen stond op zaterdag 13 mei 2017 op het programma. De Wierdenaren namen het in slotronde van de competitie op tegen RKSV uit Rijssen.

ZA2 presteerde dit seizoen wisselvallig. Tegen de koplopers werd overtuigend gewonnen, maar tegen de laagvliegers lieten de mannen van Harrie de Croon en Patrick Kappert het liggen.

Zaak voor ZA2 om het seizoen goed af te sluiten. Scheidsrechter van Rijswijk floot voor het startsein van de wedstrijd.
De Wierdenaren begon meteen fel aan het duel. Het eerste kwartier van de wedstrijd stond ZA2 goed georganiseerd. Aanvallen werden via het boekje opgezet, alleen was de afronding net niet. In de 20e minuut was het RKSV die dichtbij de eerste treffer van de middag. Niets was minder waar, want David Körbl veroverde goed de bal. De middenvelder speelde direct door op de vrijstaande Jeremy Kappert. De middenvelder stoomde door, keek met een scherp oog naar de overkant en haalde ongelooflijk mooi uit. Kappert schoot vanaf 35 meter in 1x in de rechterkruising. Zo’n doelpunt zou direct de Puskas Goal of the year award winnen. ZA2 stond dus op een verdiende 1-0 voorsprong.
Met deze tussenstand gingen de mannen van Juventa de rust in.

In de rust waren de woorden van de technische staf duidelijk. Snel het tweede doelpunt maken zodat we de wedstrijd goed kunnen uitspelen.
Aan die woorden hield het vlaggenschip van ZA2 zich ook. In de eerste 10 minuten kregen Bart van der Steen, Nick Hobert, Tom Asbreuk en Wouter Dubbers een aantal goede kansen op de 2-0. In de 58e minuut was het Bart van der Steen die voor de verlossende 2-0 zorgde. Nick Hobert maakte een actie aan de linkerkant. Hobert zette direct voor. De topscorer van ZA2 nam de bal op de borst aan en schoot direct de bal in de linkerhoek.
Nog geen 2 minuten later was het 3-0. Jonathan Kappert kreeg de bal goed ingespeeld van Roy Leusenkamp. De ingevallen aanvaller gaf een prima voorzet in de zestien van RKSV. Wederom was het Bart van der Steen die meteen zijn klasse liet zien. 3-0!

Wat nu volgde was weer een one-man show niet van Nick Hobert maar deze wedstrijd van Bart van der Steen. De spits zorgde in een tijdsbestek van 10 minuten voor een drietal doelpunten. Hobert gaf echter bij twee doelpunten de beslissende assist. Bij de 6-0 van ZA2 was het Jonathan Kappert die de bal prima door de benen van de tegenstander op Bart van der Steen gaf.

De wedstrijd leek gespeeld. Maar niets was minder waar. Oud vedette Roy Leusenkamp zorgde voor het hoogtepunt van de middag. Bart van der Steen hield goed de bal vast en legde de bal met een technisch hakje keurig af op Leusenkamp. De middenvelder koos zorgvuldig zijn hoek uit en schoot de 7-0 binnen.

In de 82e minuut was het Wouter Dubbers die op het scorebord te zien was. Bart van der Steen kreeg een bal van Hubrecht van der Meer keurig aangespeeld. De spits schoot op de lat, maar Dubbers was er als de kippen bij en kopte bij de rebound binnen. 8-0.

In de slotfase scoorden de Wierdenaren nog 3 maal. Bart van der Steen, Jonathan Kappert en Nick Hobert tekenden voor de eindscore.
Een 11-0 overwinning voor ZA2.

Met deze monsterzege eindigen de Wierdenaren op een gedeelde 3e plek.
Records werden ook geschreven. Zo scoorde Bart van der Steen 6x in 1 helft en boekte ZA2 zijn grootste overwinning in zijn historie van de zaterdag senioren.

De afloop van de wedstrijd werd dan ook goed gevierd. Forza Juve!! 🎉

129 Total Views 1 Views Today