ZA2 verrast koploper SVZW!

Afgelopen weekend stonden Juventa’12 ZA2 en SVZW 8 tegenover elkaar. SVZW staat het gehele seizoen al fier aan kop. De eerste ontmoeting van beide teams eindigde in een 1-0 overwinning voor de zwart-witten. ZA2 had dus wat goed te maken gezien het eerste duel en het povere spel na de winterstop.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd begon dan ook in een hoog tempo. Nick Hobert, Jeremy Kappert en Tom Asbreuk waren dan ook dichtbij de openingstreffer. In de 12e minuut was het laatstgenoemde die aantekende voor de 1-0. Nick Hobert gaf na een individuele actie de bal goed voor op Tom Asbreuk, die kwam aansnellen en de bal in 1x binnen kon tikken.
Niet veel later was het spits Bart van der Steen die de 2-0 op het scorebord zette. De spits ontving de bal keurig van zijn teamgenoten in het zestienmetergebied, kon draaien en schoot de bal in de rebound raak!
SVZW daarin tegen kon ook een aantal keer goed uitkomen met een counter. Vooral de boomlange en behendige spits maakte het de verdedigers van Juventa aardig lastig. Gelukkig stond keeper Mitchel Visscher goed opgesteld en verrichte een paar goede reddingen.

SVZW had dan ook moeite met het felle spel en tempo van ZA2. Dit 3-0 voor de thuisploeg liet dan ook niet snel op zich wachten. Hubrecht van der Meer stuurde Nick Hobert goed weg met een boogballetje. Hobert die 1 op 1 met die keeper kwam lobte de bal over de keep heen en zorgde daarmee voor het mooiste doelpunt van de middag. Met een 3-0 voorsprong gingen beide teams de rust in.

De sfeer en de chemie in het elftal was goed vandaag. Coach Harrie de Croon en Patrick Kappert zagen dan ook nog geen aanleiding om de basiself te veranderen voor de tweede helft. Meteen vanaf de aftrap van de tweede helft zakten de spelers van ZA2 zich al behoorlijk terug. Het was nu ZA2 die ging counteren en het was SVZW die het tempo bepaalde. Zo kreeg SVZW een paar goede kansen en had ZA2 geluk dat het geen doelpunten werden. In de 55e minuut kwam dan toch de tegentreffer van SVZW. Een hoekschop werd niet goed uitverdedigd door ZA2, waardoor de sterk spelende laatste man van SVZW de bal kon binnen prikken. 3-1.

ZA2 was dus gewaarschuwd en moest alle zeilen gaan bijzetten om geen tegendoelpunten meer te gaan slikken. In de 75e minuut was het Mike Paauwe die voor gevaar zorgde in het zestienmetergebied van SVZW. De spits zette een goede actie op, kapte zijn directe tegenstander uit en met een stiftje legde hij de bal panklaar voor Nick Hobert neer. Een verwoestend schot volgde die helaas op de lat belandde.

SVZW kon in het laatste kwartier geen doelpunt meer forceren. Een verdiende overwinning van ZA2 die het koploper SVZW nog even flink moeilijk maakt in de aanloop van het (toekomstige) kampioenschap.

171 Total Views 1 Views Today