Ik geef de pen door…

Bedankt voor het doorgeven van de pen, Mayke.

Ik ben Erwin van Rijswijk, bijna 53 jaar geleden geboren in Vroomshoop. Sinds 20 jaar woon ik met mijn vrouw Alide, onze dochter Muriël (18) en hond Flynn in de wijk de Weuste in het mooie Wierden. Onze oudste dochter Marlouk (22) is inmiddels het huis uit en woont bij haar vriend in Borne.

Na een “carrière” van ruim 23 jaar bij Postkantoren BV, ben ik sinds 2008 werkzaam als WMO-consulent bij onze buurgemeente Twenterand. Ik beoordeel aanvragen voor allerlei hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Denk hierbij aan rolstoelen, trapliften, huishoudelijke hulp enzovoort.

Mijn sportieve loopbaan ben ik begonnen op 6-jarige leeftijd bij Sportlust in Vroomshoop. Ik heb nog enkele jaren als centrale verdediger in de selectie gevoetbald. Na de verhuizing naar Wierden heb ik nog enkele jaren in het veteranenelftal van Sportlust gevoetbald. Bij Sportlust heb ik, met enkele andere Juventenaren, n.l. Laurens ter Beke, John Kolthof en Normen Elzinga, samen gevoetbald.

Na een pauze van vijf jaar, begon het toch weer te kriebelen en wilde ik weer iets gaan doen in het voetbal. Ik heb een BOS cursus (Basis Opleiding Scheidsrechters) gevolgd, heb me aangemeld bij Omhoog en Benito Dreijerink heeft mij wegwijs gemaakt binnen Omhoog.

Sinds 1,5 jaar heb ik de taken als scheidsrechtercoördinator binnen Juventa ’12 overgenomen. In het begin is het even zoeken en kom je er achter dat het meer is dan elke week “even” de scheidsrechters indelen voor de te spelen wedstrijden. Er ging meer tijd inzitten dan ik vermoedde. Binnenkort kunnen we weer 4 “nieuwe” scheidsrechters verwelkomen en is een groot probleem voor de zaterdag opgelost. Voor de zondag kunnen we nog wat scheidsrechters gebruiken.

De volgende uitdaging is om binnen Juventa’12 het scheidsrechtersgebeuren meer fundament te geven en om ook voor de langere termijn te borgen, dat we van onderaf steeds scheidsrechters er bij krijgen. Ook voor onze jongste voetballers en voetbalsters. Dit gaat nog een hele klus worden en ik wil dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken, om mensen die hierover mee willen denken, hoe dit vorm te geven, uit te nodigen zich aan te melden. Dit kan via scheidsrechter@juventa12.nl .

Naast mijn werk en de bezigheden voor Juventa `12 ben ik ook bij elke thuiswedstrijd van FC Twente te vinden in de Grolsch Veste. Lezen en puzzelen zijn voor mij tevens leuke bezigheden om de vrije tijd te vullen.

De pen wil ik graag doorgeven aan collega-scheidsrechter, maar bovenal initiatiefnemer en stuwende kracht achter het G-voetbal binnen Juventa `12, Berthold Tijhuis. Ik heb een paar keer een training van deze jongens en meisjes gezien en de wijze waarop Berthold, zijn broer Theo en Mayke ten Den dit doen verdient heel veel lof.

Berthold, heel veel succes.

Dit vind je misschien ook leuk...