En toen waren er nog 7!

De KNVB maakte deze week weer enkele uitkomsten van steekproeven over de speeldagenkalender bekend. De KNVB is constant bezig om clubs te vragen naar hoe zij denken over bijvoorbeeld de planning van de speelrondes in de speeldagenkalender. De uitkomsten….

58% is op dit moment in zijn algemeen tevreden over de competitieopzet.

68% is tevreden over de start van de competities en beker in september.

Voorkeur voor één speelweekend in de herfst-, voorjaars- en meivakantie.

60% is tevreden dat de laatste speelronde in het laatste weekend van mei wordt gespeeld.

Wij als vereniging zijn erg tevreden met de start van de beker en competitie in september. In het verleden begon deze in het laatste weekend, soms zelfs een weekend ervoor, van de zomervakantie. Door later te starten zijn teams compleet, kan er eens getraind worden en voorkomen we vele wedstrijdwijzigingen.

Ook het langer doorspelen in mei is een positieve ontwikkeling. De kans dat we ook in juni gaan spelen lijkt vooralsnog wel klein. Veel clubs organiseren dan toernooien of mogen niet meer op natuurgras. Met de ontwikkeling dat we nu in ieder geval 2 weken later de competitie sluiten is Juventa12 ook tevreden.

Helaas zijn wij als vereniging niet tevreden over de speelronde in de voorjaarsvakantie. Ieder jaar is er traditioneel bij onze vereniging een beperkt programma door afwezigheid van halve teams. Ondanks meerdere meldingen hierover blijft de KNVB een speelronde plannen in deze vakantie. Daarmee komen we ook op de titel En toen waren er nog 7! In plaats van 29 jeugdwedstrijden wordt er a.s. zaterdag bij slechts 7 jeugdwedstrijden daadwerkelijk een balletje getrapt.

Namens de Commissie WedstrijdZaken willen wij alle teams hartelijk danken voor de tijdige inventarisatie omtrent aanwezigheid van spelers in de voorjaarsvakantie. Mede daardoor en onze eigen Juventa App is het gelukt alle verzoeken met succes af te ronden. 

Wenst ons tot slot iedereen een goede vakantie te wensen. Mocht jij wel in actie komen, dan uiteraard veel succes en plezier gewenst. Tot snel op de velden van onze prachtige club!

Commissie WedstrijdZaken

Dit vind je misschien ook leuk...