JO13-1 winterkampioen van de 1e klasse!

Na vijf ongeslagen wedstrijden, waaronder de met 2-0 gewonnen derby tegen SVZW JO13-1, kon de ploeg van trainer Olav Boegheim in Raalte zaterdag kampioen worden van de 1e klasse.
In alle vroegte moest de ploeg afreizen naar Rhoda Raalte, de nummer laatst. Maar in deze competitie zegt de plek op de ranglijst niet altijd alles. De spanning was van de koppies van de jongens af te lezen. De wedstrijd begon wat onrustig. Maar na zeventien minuten was het Gijs Joosten die de 1 – 0 binnen schoot en nog geen 5 minuten later maakte hij de 2 – 0. Dit was tevens de ruststand.
Na rust was de spanning er af en bleef Juventa ’12 druk houden. Een aantal schitterende aanvallen over de flanken volgde, maar resulteerden niet in een goal. Rhoda Raalte creëerde weinig kansen en probeerde af en toe via een counter Juventa’12 te slim af te zijn. Maar de ijzersterke verdediging en de uitstekend keepende doelman sloegen samen elke counter af.
In de 18e minuut maakte Rhoda Raalte hands in de eigen zestien en kreeg Juventa ’12 een penalty. Deze werd snoeihard binnen geschoten door Gijs, 3-0. De kopjes bij Rhoda Raalte gingen omlaag en 3 minuten later scoorde Luca Visser de 4-0 en kort daarna de 5-0. Dit was tevens de eindstand.
Na een groot feest op het veld werd koers gezet richting de kantine van Juventa’12 om daar het feestje af te sluiten met een welverdiend patatje.
Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen Lemelerveld en daarna begint de winterstop. Begin januari kunnen de jongens zich dan gaan voorbereiden op het tweede deel van de competitie in de hoofdklasse.

Dit vind je misschien ook leuk...