JO15-1 and the road to ……

Eerlijk is eerlijk, we waren aan het begin van het seizoen toch wel wat sceptisch over het team. Zouden ze het wel aan kunnen? Zijn ze niet te licht? Zit er wel genoeg kwaliteit in het team? Nou, inmiddels zijn we vier wedstrijden verder en sceptisch zijn we allang niet meer, dat heeft plaats gemaakt voor bewondering en trots (maar dat laatste waren we sowieso al).

Na een korte voorbereiding startte de jongens van trainer Serhart Sakru in de beker tegen een aantal sterke tegenstanders. Tegen KVV Losser werd gelijk gespeeld en verloren werd er van BWO en NEO. En hoewel ze niet door zijn in de beker, werd al wel duidelijk dat er een echt team stond. Een team dat bereid was hard te werken, goed samen te spelen, elkaar te steunen en een goede mentaliteit laat zien . Een team dat alleen maar kan groeien.

En dat groeien lieten de jongens zien in de competitie. Meteen in de eerste wedstrijd van het seizoen werd er sterk gestart met een overtuigende overwinning thuis tegen Holten (6-1). Een week later zagen we uit tegen Excelsior ’31 het karakter van onze jongens. Na goed op een 2-0 voorsprong te zijn gekomen kregen ze helaas al snel 2 tegen goals te verwerken. In de tweede helft werd echter deze teleurstelling gauw omgezet met hard werken in een uiteindelijke overwinning van 2-4!

Ook de derde wedstrijd, thuis tegen Vroomshoopse Boys werd overtuigend met 5-0 gewonnen. Al met al drie sterke wedstrijden waarin we verwend werden met veel goals, mooie acties, goed samenspel en een portie karakter. Een plezier om als ouder te zien hoe het team als team presteert.

Geen wonder dat we met veel vertrouwen afgelopen zaterdag afreisde naar Vriezenveen waar de wedstrijd tegen DOS JO15-1 op het programma stond. En ons vertrouwen werd niet beschaamd. Heer en meester waren de jongens op het veld. Met mooi samenspel, goede acties en prachtige rushes werd DOS zwaar onder druk gezet en het was wachten op de eerste goal van onze jongens. En die viel ook. Een vrije trap van DOS op 20 meter van de goal werd onschadelijk gemaakt door onze keeper. Wat volgde was een omschakeling uit het boekje. Onze keeper wierp de bal naar onze links back die begon aan rush vanaf de helft van de eigen helft tot aan de 16 meter van de tegenstander. Met een mooie steekpass bereikte hij de linksvoor die vervolgens trefzeker de 1-0 scoorde. En dit alles in een tijdsbestek van nog geen 10 seconden! Ook na deze goal bleven de jongens goed druk zetten maar scoorde helaas niet meer waardoor met deze stand de kleedkamers opgezocht werden voor de rust.

Na de rust was het ineens een totaal andere wedstrijd. DOS zetten onze jongens zwaar onder druk en helaas konden ze zich daar niet onderuit voetballen. Halverwege de tweede helft scoorde DOS dan ook de gelijkmaker. Ook daarna bleef DOS druk zetten op onze jongens, maar werden eigenlijk verder niet gevaarlijk. Een gelijkspel zou op basis van de gehele wedstrijd ook terecht zijn geweest. Het tweede doelpunt van DOS kwam dan ook uit de lucht vallen. Met nog 10 minuten te spelen verdween de bal met een zondagsschot uit de tweede lijn vlak onder de lat in het doel.

Hoewel teleurgesteld rechte onze jongens de rug en met een tactische wijziging van de trainer kregen we langzaam maar zeker weer de controle over de wedstrijd. Achterin werd nu 1 op 1 gespeeld en werd onze centrale verdediger als extra aanvaller voorin geposteerd. Met alle risico’s van dien en ondanks nog wat kleine kansen leidde deze wijziging helaas niet tot het gewenste resultaat en werd de wedstrijd uiteindelijk toch verloren.

Toch zijn we als ouders onder de indruk over de ontwikkeling die onze kinderen in dit nog prille seizoen doormaken en vragen we ons af waar het toe zal leiden. In ieder geval zijn we overtuigd dat we nog een aantal hele leuke wedstrijden voor de boeg hebben. Op weg naar?? In ieder geval een leuk seizoen!

Dit vind je misschien ook leuk...