JO15-4 eerste kampioen 2018

2018 is nog jongmaar inmiddels is de eerste kampioen bij Juventa bekend: de JO15-4 kan zich nu officieel kampioen noemen. De JO15-4 begon zijn seizoen met een paar bekerwedstrijden: de eerste wedstrijd werd meteen verloren. Gelukkig raakte de ploeg niet van slag en gingen ze verder, zo werd de andere bekerwedstrijd wel gewonnen.

En zo begon in september de competitie. De eerste wedstrijd werd meteen gewonnen, met 2-8. Het was een goed begin, maar een eerste wedstrijd zegt nog niets over de rest van de competitie. Het begon het steeds lekkerder te lopen, de doelpunten kwamen ook steeds meer te komen. Daarna werden 4 wedstrijden achter elkaar gewonnen, waarbij onder andere een keer met 9-0. Toen werd een inhaalwedstrijd tegen Oranje Nassau gespeeld. De wedstrijd was zeer spannend en kon alle kanten op, en uiteindelijk werd er ook 2-2 gelijk gespeeld, door een doelpunt van Juventa in de laatste minuten, de fans van ON klaagden over dat de wedstrijd te lang door ging, wat overigens niet klopte.

Het was daarna vooral hopen dat ze bleven winnen na dat gelijkspelletje. De eerste wedstrijd daarna was echter tegen een concurrent: verlies zou een achterstand betekenen. Gelukkig werd die wedstrijd uiteindelijk met 3-2 gewonnen en zo zou STEVO op achterstand komen, en ook niet meer in de buurt van de 1e plek komen. De weken daarna werd er echter weer gewoon gewonnen, onder andere een keer met 11-2. Aan het eind van het jaar stonden ze dus ook bovenaan, met alles gewonnen behalve tegen ON, en dus leek het erop dat ze kampioen zouden zijn.

Helaas hadden ze niet iedere tegenstander gehad, en dat kon nog wel eens problemen op leveren bleek later. Ze wilden het kampioenschap al bijna vieren toen ze te horen kregen dat in januari gewoon de wedstrijden ingehaald konden worden. Het was dus ook nog even in spanning afwachten of dat daadwerkelijk ging gebeuren maar ze waren dus nog geen kampioen. Even na het laatste duel van 2017 werd bekend dat er nog gevoetbald moest worden tegen Excelsior.

Zo werd begin 2018, toen de scholen net een week begonnen waren, gevoetbald tegen Excelsior. De velden bij Excelsior waren echter in dusdanig slechte staat dat de wedstrijd bij Juventa gespeeld werd. Zo moesten ze toch een uitwedstrijd voetballen bij Juventa. Ondanks de uitstekende leiding van de scheidsrechter werd die wedstrijd met 7-1 verloren, mede door 2 penalty’s tegen. Het viel verder vooral op dat Excelsior leunde op een paar spelers, die qua niveau in de tweede klasse thuis hoorde. Het was dus nog steeds niet zeker of ze kampioen zouden worden, want de JO15-4 mistte nog een wedstrijd en Excelsior zelfs 3 wedstrijden. Alleen als Juventa hun wedstrijd zou verliezen en Excelsior alledrie zou winnen (wat dus zeer onwaarschijnlijk was) zouden beide ploegen samen kampioen kunnen worden.

Maar daarna zijn er geen wedstrijden meer ingehaald waardoor Juventa JO15-4 de terechte kampioen is, en tevens de eerste kampioen van 2018. Het was al een maand zo goed als zeker, echter was het nog niet officieel. Er is geen team in de competitie die er zoveel heeft gewonnen als zij, en ook geen ploeg die minder heeft verloren. De JO15-4 is dus ook de terechte kampioen. Hierbij dus de spelers Linus, Lars, Justin, Wout, Thomas, Job, Stef, Naut, Bas, Milan, Timber, Kazimcan, Jordy, Sven, Scott en Jesse gefeliciteerd. En natuurlijk ook de trainers en leiders Riordon, Erwin en Yalcin gefeliciteerd. Jullie zijn de terechte kampioenen!

Dit vind je misschien ook leuk...