JO8-1: Zomeravondvoetbal in Oktober.

Afgelopen zaterdag liepen de heren van J08-1 tegen hun eerste nederlaag op in deze competitie. Dat was wel even wennen. Het eerste team van Luctor onder 8 bleek net een stukje beter te zijn dan onze eigen jongens. Na een spannende 2e helft stond er eindelijk uiteindelijk een 5-3 nederlaag op het scorebord. Jammer maar wel leerzaam.

Gelukkig hoefden de jongens niet lang te wachten op weer een goed resultaat. Op zondag 15 oktober mochten ze als voorwedstrijd bij Heracles – Vitesse hun opwachting maken. Bij het verzamelen voor het Polman Stadion vielen al enkele gespannen snoetjes te bespeuren. Gespannen maar voor niemand bang! De jongens hadden er zin aan en liepen met volle overtuiging het dure kunstgrasmatje van de firma Ten Cate op. Na de gebruikelijke fotoshoot was het tijd voor de aftrap. De tegenstander was Deto J08-1. Een bekende tegenstander met een uitgebreide selectie.

De jongens mochten alle 8 tegelijk het veld in en maakten het altijd lastige wisselbeleid daarmee overbodig. Na enige speldprikjes over en weer drukten de jongens van Juventa hun tegenstander al snel terug op eigen helft. Mitch kon uit een scrimmage handig zijn knie onder de bal krijgen en lobte de 1-0 tegen de touwen! De fanatieke Juventa supporters, massaal uitgelopen en lekker van de zon genietend, stonden boven op de banken!
JO8-1

Niet lang daarna ontstond de 2-0, Fender mocht aanleggen na een mooie assist van Luca. Voor de rust had Luca zelf ook het net gevonden, 3-0 en gingen enkele DETO hoofdjes alweer richting de mooie plastic grasmat van de Almelose subtopper.

De tweede helft begon met een keeperswissel bij Juventa. Pheie had al enkele doelpogingen van DETO gestopt maar had ook wel zin om even lekker mee te sjokken op het grote lange veld. Fender mocht de goal verdedigen met voor zich Finn die alle pogingen tot aanval van DETO in de kiem smoorde.

Ook in de 2e helft konden onze jongens elkaar goed vinden en werd er prima gecombineerd. Dit resulteerde in een mooie goal van Jani, die na een lange rush zijn befaamde linkerpootje tegen de bal zette. Een stevige inzet van Mees zorgde uiteindelijk voor corner aan de kant van DETO. Na deze corner kon DETO de bal niet wegkrijgen en zorgde Angelo met een knap geplaatst schot voor de 5-0.

Na deze goal begon het lange veld zijn tol te eisen en vielen er enkele gaten in de verdediging. Waar onze keeper eerst nog enkele ballen uit zijn goal kon slaan was hij uiteindelijk toch kansloos bij een uitbraak van DETO. De Vriezenveense eer was gered en de 0 kon van het bord.

Inmiddels waren de Arnhemse selectiespelers ook al op het veld gekomen en ook zij stonden met belangstelling te kijken naar de verrichtingen van de Juventa jongens. In de dying seconds of the game kon Luca de 6-1 nog binnen prikken en floot de officiële scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd!

De jonge voetballers waren echter nog niet klaar met alle plichtplegingen die bij het Eredivisievoetbal horen. Ze mochten na het douchen weer fris verschijnen in hun blauwe Juventa trainingspak en mochten bij de opkomst van de profvoetballers met het grote doek op de middencirkel wapperen.

Ook de leiders van beide elftallen mochten als kleine jongens zo blij met het wapperritueel meedoen!
Moe maar voldaan zochten de spelers na het wapperen de tribune op en zagen hoe Vitesse op slinkse wijze toch nog een punt meenam naar Arnhem. Het was een prachtige ervaring voor de jongens en hun supporters!
JO8-1
JO8-1
v.l.n.r boven: Mitch, Finn, Fender en Mees; onder: Angelo, Jani, Pheie en Luca

Martijn Gierveld

Dit vind je misschien ook leuk...