Juventa’12 zaalvoetbal 1 kampioen!

Na 16 winstpartijen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen staat het zaalvoetbalteam van Juventa’12 bovenaan. Het kampioenschap is dichtbij, maar er moet nog één wedstrijd in winst worden omgezet tegen directe concurrent Eibergen.
Eerder dit jaar werd er kansloos verloren van Eibergen. Het werd in de uitwedstrijd maar liefst 10-2 voor de nummer 2 in de competitie.

De scheidsrechter, dhr. Tamer had moeite om zich een weg te banen door de drukte richting Sporthal de Zomp. Waardoor de wedstrijd in eerste instantie 3 kwartier later gespeeld zou worden.

Maar tot groot genoeg en dank namens het zaal team nam stand-in scheidsrechter Bertold Tijhuis tot aan de rust de honneurs waar voor Dhr. Tamer.

De voorbeschouwing van de kampioenskraker had blijkbaar vele gevoelige snaren geraakt. Op deze donderdagavond zat de sporthal de Zomp dan ook tot de nok toe gevuld om het ‘Tiki Taka’ zaalteam aan te moedigen. Maar van ‘Tiki Taki Juventa’ was in de eerste paar minuten totaal geen sprake. Terwijl iedereen schijbaar nog onder de indruk was van het vele publiek, schoot Eibergen uit de startblokken. Juventa verdedigde slap en kon aanvallend geen vuist maken. Binnen de kortste keren stond er 1-3 op het scorebord voor het ervaren FC Eibergen. Het begon op een kopie van de uitwedstrijd te lijken.

Maar na een stroeve start en onder luide aanmoediging van het publiek kwam Juventa op gang. Na 15 minuten kwam Juventa beter in het spel en speelde het bij vlagen Eibergen zoek op de manier hoe Juventa dat het hele seizoen liet zien. Technisch en snel combinatie voetbal. Na een fraaie aanval met Mats, was het Larss Tijhuis die voor de aansluitingstreffer zorgde. Kort hierna schoot Brian op identieke wijze verwoestend binnen. Juventa was los! Stand 3-3!

FC Eibergen liet het hier niet bij zitten en kwam een paar keer gevaarlijk voor de goal. Maar met een aantal ‘katachtige’ reflexen hielp doelman Lars Bergman Juventa in de wedstrijd. Kort hierna was het Dennis die na een goede onderschepping de dribbel inzette. Hij dribbelde de verdediging van FC Eibergen het bos in, zag ruimte voor een voorzet en vond Lars die binnentikte: 4-3!

Juventa was duidelijk de betere in deze fase van de wedstrijd. Vlak voor de rust wist Brian opnieuw het net te vinden, na een uitstekende aanval opgezet Dennis en Nick. De ruststand leek 5-3 te worden. Maar na opnieuw onoplettendheid in de verdediging bracht Eibergen de spanning terug. Ruststand 5-4.

Juventa was duidelijk nog niet tevreden over haar eigen spel. De stem van aanvoerder Nick Hogt galmde dan ook door de sporthal in de rust. Als een echte captain wist Nick iedereen weer op scherp te zetten om aan de 2e helft te beginnen.
Ook de officiële scheidsrechter Dhr Tamer was eindelijk gearriveerd en floot voor het begin van de tweede helft.

In de 2e helft was het Juventa die vol uit de startblokken schoot. Zo was het Dylan die ijzersterk speelde achterin en de spits in zijn broekzak had zitten. Na een schitterende aanval was daar al bijna vroeg de beslissing in het voordeel van Juventa. Brian en Nick combineerden snel, de bal kwam voor de voeten van Nick maar helaas schiet hij de bal kiezelhard tegen de lat. Op dat moment is het wachten op de 6-4, maar valt de 5-5. Een mooi schot in de kruising is Lars te machtig. Het belooft een zenuwslopende slotfase te worden waarin het elke kant op kan gaan, maar het publiek gaat er nogmaals achter staan en Juventa gaat vol voor de winst. Na een paar goede kansen voor Dennis, de sterk spelende Daan Knol en balvaste spits Nick Vonkeman besluit Brian om de trekker maar eens over te halen. Met een dropkick valt de bal heerlijk via de binnenkant van de paal binnen: 6-5!

Eibergen gaat alles op alles spelen en dat geeft kansen in de omschakeling voor Juventa. Waar Juventa dit seizoen zo sterk in is geweest, laten zij nu de kansen liggen. Zo heeft Daan Knol de bal voor het inschieten, maar speelt Brian de bal niet af waardoor het nog even spannend blijft. Er wordt met z’n allen verdedigd en voor elke centimeter geknokt. Zo laat zelfs Nick Vonkeman zien over uitstekende verdedigende kwaliteiten te beschikken. Vanaf de bank zetten Koen en Mart de poppetjes uitstekend neer! Zo onderscheppen Dylan en Dennis veel ballen en laten zij de aanvallers het werk doen. Daarnaast schittert Lars in het doel met een paar uitstekende reddingen om de kampioensdroom veilig te stellen.

Na 50 minuten vindt de scheidsrechter het goed geweest en is Juventa’12 zaal 1 kampioen van de derde klasse!
Een opluchting bij het team na een eerdere oor wassing tegen FC Eibergen.
Het team heeft gevochten als leeuwen en is de terechte kampioen! De aanwezige supporters worden bedankt, de kratten bier komen tevoorschijn en het bleef nog lang onrustig in Wierden!

Graag zien wij iedereen volgend jaar terug als de blauwwitte machine uitkomt in de tweede klasse.

Voor nu, iedereen bedankt & vol gas naar de tweede klas!
Zaal1 Kampioen
Zaal1 Kampioen

Dit vind je misschien ook leuk...