Kijkje achter de schermen: Commissie Wedstrijdzaken

Wat heb je allemaal nodig om wekelijks te kunnen trainen en een seizoen lang wedstrijden te spelen? Een simpele vraag lijkt het, maar volstaat het antwoord met teamgenoten, leider en trainer, een stukje veld, een scheidsrechter en de bal? De komende periode nemen we op Juventa12.nl een kijkje achter de schermen om te laten zien wat er zoal allemaal gebeurd binnen onze vereniging. Vandaag: Een kijkje achter de schermen bij de Commissie Wedstrijdzaken.

De Commissie Wedstrijdzaken:

Na een heerlijk voetbalweekend is de maandag weer aangebroken en daarmee ook de werkweek. ’S Avonds wordt er tijd vrijgemaakt voor een evaluatie van het afgelopen weekend. Zijn alle wedstrijden gespeeld, alle uitslagen doorgegeven en zijn er bijzonderheden gemeld? Gelukkig blijft het bij één uitslag welke niet is doorgegeven aan de KNVB. Om een waarschuwing vanuit de KNVB te voorkomen wordt deze uitslag alsnog snel verwerkt.

Voor het aankomende weekend worden de laatste voorbereidingen getroffen. Ruim drie weken geleden heeft de KNVB het programma vrijgegeven voor het aankomend weekend. Destijds is direct een ideale indeling gemaakt waarbij zoveel als mogelijk wedstrijden worden gepland op kunstgras. De week erna worden de scheidsrechters ingedeeld en gevraagd naar hun mogelijkheden en wordt het programma gepubliceerd op onze website en app.

In de week voorafgaand aan het weekend worden de indelingen van veld, kleedkamer en scheidsrechter definitief gemaakt en gepubliceerd. De indelingen worden eveneens opgehangen op het sportpark. Het weekend van 9 en 10 december 2017 is het laatste officiële voetbalweekend van 2017, een weekend met 43 wedstrijden.

Iedere avond worden de mailboxen gecheckt. Het is een hectische week want de laatste wijzigingen worden doorgevoerd aan het oefenprogramma voor komende winterstop. Er is veel contact met wedstrijdsecretarissen van andere verenigingen, iedere club wil ook de laatste teams voorzien van een leuke oefenpartner. Vanuit de club komen ook vele verzoeken binnen. JO15-1 wil graag nog een duel op ons sportpark plannen terwijl JO19-1 bezig is hun laatste competitieduels (uit op natuurgas) als schaduwwedstrijd op onze accommodatie te plannen. MO11-2 en VR25+1 willen graag nog een inhaalduel inplannen en de tegenstanders van JO19-2 en JO11-8 doen een verzoek om het duel van volgende week te verplaatsen (nog niet definitief!). Verder wordt een eenmalige wijziging doorgevoerd in het trainingsschema voor vrijdagavond, dit om het duel van VR25+1 op kunstgras te kunnen plannen en RSC belt met de vraag of volgende week het duel van de 45+2 verplaatst kan worden naar Wierden.

Ondertussen worden de weersvoorspellingen nauwlettend ik de gaten gehouden. Het vermoeden is dat er weer duels afgelast worden en wellicht gaat zelfs sneeuw het hele programma platgooien. Een nieuwsbericht met de laatste informatie wordt voorbereid voor publicatie op onze website en er is contact met de consul over de keuring.

Of deze hectische week wordt afgerond met een voetbalweekend vol leuke duels is nog even afwachten. Aan de voorbereidingen kan het in ieder geval niet gelegen hebben.

You may also like...