Nieuwe training opzet JO8, JO9 en JO10

Bij Juventa ’12 is de TC Jeugd altijd bezig om te kijken op welke wijze we onze jeugdopleiding kunnen verbeteren en het spelplezier van onze jeugdleden kunnen vergroten. In dit kader is er twee seizoenen geleden besloten om in onze jongste leeftijdscategorieën geen selectieteams meer te vormen, maar dat de teams met name gelijkwaardig zijn en zoveel mogelijk uit vriendjes bestaan. Wij zijn toen van onderaf aan begonnen en inmiddels zijn, vanaf het seizoen 2020-2021, alle teams in de JO8, 9 en 10 op deze wijze ingedeeld.

Tot nu toe worden de teams over het algemeen getraind door toegewijde ouders van onze jeugdleden. Daarbij wordt, binnen onze vereniging, gebruikt gemaakt van de VTON app. Deze app biedt onze jeugdtrainers kant en klare trainingen en oefenvormen aan in een digitale omgeving, voor elke leeftijdscategorie en op elk niveau. De VTON app sluit aan bij het beleid en doelstellingen van de vereniging om al onze teams een gelijkwaardige training te kunnen (aan)bieden. Op deze manier kunnen alle spelers zich ontwikkelen, ieder op z’n eigen niveau.

Inmiddels hebben we 1,5 jaar ervaring in het gebruik van de VTON app en vinden wij het als TC Jeugd tijd om de volgende stap te maken in de ontwikkeling van onze jeugdopleiding voor de JO8, 9 en 10. Dit gaan we doen door:

• Alle teams in deze leeftijdscategorieën gelijktijdig te laten trainen;
• Meer in te zetten op trainers vanuit de eigen jeugd (JO17 / JO19) ter ondersteuning van de trainers uit de ouder geledingen;
• De VTON app nog nadrukkelijker te gebruiken;
• Meer ondersteuning aan te bieden voor de trainers van de JO8, 9 en 10.

Bovenstaande houdt in dat in het komende seizoen de JO8, 9 en 10 teams trainen op de maandag- en woensdagavond van 17:45 tot 18:45 uur. Tijdens deze avonden krijgen de trainers van deze groepen ondersteuning van Nick Olijdam (trainer JO13-1). Tevens zal hij deze trainingen coördineren.

Met deze ontwikkeling in onze jeugdopleiding zijn wij er van overtuigd dat we als Juventa’12 weer een stap gaan maken in het vergroten van het speelplezier en de technische ontwikkeling van onze eigen jeugd in de onderbouw. Met als uiteindelijke doel een verbreding van de gehele jeugdopleiding.

TC Jeugd Juventa ‘12

Dit vind je misschien ook leuk...