Nieuws van de TC

Afscheid trainers seizoen 2021-2022
Na dit seizoen nemen we afscheid van de volgende trainers:

Ingmar Tabak (ZA2)
Het 1e seizoen heeft Ingmar de JO19-1 getraind. Hij heeft samen met z’n staf van het team een echt collectief gemaakt, dit resulteerde o.a. in een kampioenschap in de 1e seizoenshelft. Na de overgang met onze selectieteams naar de zaterdag nam Ingmar de ZA2 onder zijn hoede. Door de vervroegde overstap meteen na de fusie van diverse jeugdspelers naar de ZA2, kreeg Ingmar vanaf het begin een heel jong team onder zijn hoede. We kunnen wel stellen dat hij er, in de loop van de jaren samen met zijn staf, een echt team van heeft gemaakt. Ze zijn dit seizoen heel verdienstelijk in de middenmoot van de 3e klasse geëindigd met een klinkende overwinning op de tot dan toe ongeslagen kampioen Quick ’20 als kers op de taart. Als trainer van het 2e team heeft hij altijd in dienst gestaan van het 1e elftal en mede daarom was de samenwerking met Gerard als trainer van ZA1 uitstekend. Na 3 jaar Juventa’12 gaat Ingmar ons verlaten. Hij gaat in home town Losser aan de slag en heeft daarom ook niet meer zoveel te reizen.

Jorn Ottenschot (JO19-1)
Jorn is nu 2 seizoenen trainer geweest bij ons, waarvan hij het 1e jaar de JO17-1 heeft voorzien van oefenstof. Door de corona is dit geen gemakkelijk jaar geweest, hier hebben alle trainers toch wel last van gehad. Dit seizoen heeft hij de JO19-1 getraind. O.a. door de vervroegde overgang van diverse spelers naar de senioren was dit niet altijd even makkelijk, maar Jorn ging deze uitdaging niet uit de weg. Met dank aan zijn fanatisme, inzet en kijk op het spelletje zijn spelers zichtbaar beter geworden en heeft een aantal van zijn spelers zelfs al hun debuut gemaakt in onze hoofdmacht. Volgend seizoen maakt Jorn de overstap naar het eerste elftal van SVBV Barchem.

Nick Olijdam (JO17-1, coördinator VTON-trainingen onderbouw)
Na 2 jaar JO13-1 kreeg Nick dit jaar de JO17-1 onder zijn hoede. Dit was een mooie uitdaging voor hem, die hij met veel enthousiasme is aangegaan. Zijn trainingen zijn tot in de puntjes voorbereid en de organisatie eromheen is bij Nick altijd top geregeld. Hij had wellicht gehoopt op een wat betere klassering, maar in de competitie zat het helaas niet altijd mee. Naast trainer van de JO17-1 was hij de laatste jaren ook coördinator van de trainingen voor onze jongste jeugd (JO8 t/m JO10) en ook deze trainingen waren altijd goed voorbereid met een duidelijke uitleg voor de diverse trainers. Nick gaat voor de liefde richting het Noorden en gaat ook daar weer een mooie uitdaging aan als trainer van FC Ommen JO19-1.

We willen deze heren, maar zeker ook alle andere trainers en leiders van onze teams hartelijk bedanken voor hun fantastische inzet afgelopen jaar!


Selectietrainers seizoen 2022-2023
De TC en het bestuur van Juventa ’12 zijn verheugd te kunnen melden dat we erin zijn geslaagd de selectieteams voor komend seizoen weer te voorzien van goede trainers.

ZA1 – Gerard Kocks (hoofdtrainer)
Gerard gaat zijn 5e seizoen in als hoofdtrainer van onze selectie. Dit zal hopelijk in de 3e klasse zijn en zo niet zal hij er met zijn staf en spelers alles aan doen om volgend seizoen wel de zo gewenste promotie te bewerkstelligen.
Gerard Kocks

ZA1 – Patrick Bakhuis (assistent-trainer ZA1)
We zijn ook blij dat Patrick Bakhuis nog een jaar als assistent van Gerard aan onze club verbonden blijft. Zijn gedrevenheid en voetbalkennis is een mooie aanvulling voor zowel de staf als de spelers van ons 1e team.

ZA2 – Niels Kroeze
Niels is nieuw bij onze club en stelt zich daarom even voor:
Ik ben Niels Kroeze, 34 jaar oud en ben woonachtig in Geesteren. Via het Sport en Bewegen (MBO) en de ALO (HBO) ben ik opgeleid tot Docent Lichamelijke Opvoeding. Ik heb zelf alle selectieteams bij STEVO doorlopen. Uiteindelijk een kleine 10 seizoenen als keeper onderdeel uit mogen maken van de A/B selectie van STEVO. Sinds drie seizoenen ben ik in het bezit van het UEFA B trainersdiploma. Gedurende mijn tijd als trainer/coach ben ik bij STEVO, DETO, PH en TVC’28 bij vooral de JO13-1 t/m JO19-1 teams actief geweest. Momenteel combineer ik SDC’12 JO17-1 met het 2de van KOSC. Komend seizoen zal ik het 2e van Juventa’12 in combinatie met het 2de van KOSC trainen/coachen.

Tijdens de afgelopen tijd heb ik diverse gesprekken gevoerd met mooie/aansprekende clubs uit de regio. De gesprekken met Martin Nijland gaven mij een zeer goed gevoel en hebben mij doen besluiten om voor Juventa’12 te kiezen. Een club die in mijn ogen groeiende is, een gezonde ambitie/uitstraling heeft en waarbij het denk ik heel prettig functioneren is. Ik kijk er heel erg naar uit om met het (jeugdige) 2de van Juventa’12 aan de slag te gaan. De doeltelling voor mij is heel helder, het gat van het 2de naar het 1ste verkleinen zodat meer spelers in de nabije toekomst daadwerkelijk de stap naar het 1ste kunnen maken. De ontwikkeling van zowel het team als individu zal daarbij centraal staan, dit alles in combinatie met plezier en hopelijk ook mooie resultaten (als gevolg van). Daarnaast hecht ik veel waarde aan een prettige samenwerking met de betreffende selectie als de overige betrokkenen binnen Juventa’12. Op basis van de eerste gesprekken met Martin Nijland en ook Gerard Kocks heb ik daar alle vertrouwen in.

Uiteraard zal ik er met SDC’12 JO17-1 eerst alles aan doen om het huidige seizoen optimaal af te sluiten. Daarna zal ik mij met volle overgave in het nieuwe avontuur bij Juventa’12 storten. Hopelijk zal het uitdraaien op een langdurige samenwerking waarbij plezier, ontwikkeling en resultaat (als gevolg van) de boventoon zullen voeren.
Niels Kroeze

JO19-1 – Chris Ronhaar
Chris is echt een jongen van de club, die ook vanuit de club een opleiding tot trainer heeft gevolgd. Na een verdienstelijk jaar als trainer van onze JO15-1 gaat hij graag de uitdaging aan bij onze JO19-1.
Chris Ronhaar

JO17-1 / coördinator VTON-trainingen onderbouw – Ivo Letteboer
Ivo is nieuw bij onze club en zal naast trainer van de JO17-1 ook de rol van Nick overnemen als coördinator van de VTON trainingen voor de onderbouw. Hij stelt zich zelf even voor:

Beste leden van Juventa’12,

‘Een geboren voetballer waarvan elke vezel in het lichaam voetbal ademt’.
Zo kun je mij, de 30 jarige Ivo Letteboer, het beste omschrijven als nieuwe trainer van de JO17-1!

Waar ik als kind ben begonnen met voetballen bij MVV’29 te Harbrinkhoek en alle jeugdselecties heb doorlopen met als hoogtepunt de jeugdopleiding van Heracles Almelo in mijn spelers carrière, ben ik sinds mijn 16e een fanatieke en gedreven jeugdtrainer binnen verschillende verenigingen. Ook heb ik een coördinerende rol gehad binnen Soccer Camps United.

Je kunt mij omschrijven als een trainer welke de individuele ontwikkeling van spelers hoog in het vaandel heeft staan en aanvallend wil spelen. Dit heb ik de afgelopen jaren gedaan bij alle jeugdteams vanaf JO11-1 t/m JO19- 1.

In mijn dagelijks leven ben ik trotse vader van een zoontje, Levi van 8 maanden oud en ben ik getrouwd met Elke. Ook zij voetbalt, dus hopelijk ‘valt de appel niet ver van de boom’ bij onze zoon!

Ik zie er naar uit de warmte van de club te mogen ervaren en jullie te treffen op en rondom het veld!

Op naar een mooi, sportief seizoen!

Met sportieve groet,
Ivo Letteboer
Ivo Letteboer

JO15-1 – Wesley Peeters
Ook Wesley is nieuw bij Juventa ’12 en stelt zich hierbij even voor:

Mijn naam is Wesley Peeters, ik ben 23 jaar en woon in Rijssen. Naast de voetbal volg ik de studie Social Work in Enschede en werk ik als database medewerker bij 12build in Nijverdal. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar november ook zelfstandig ondernemer.

De afgelopen jaren ben ik bij verschillende clubs actief geweest. Zo ben ik mijn trainers carrière begonnen bij Excelsior’31 in Rijssen. Nadat ik mijn TC3 had behaald kon ik aan de slag bij Sportclub Rijssen, hier ben ik een seizoen trainer geweest en werd ik benaderd door SVVN. Momenteel ben ik bezig met mijn 3e seizoen bij VV Hellendoorn O15-1.

Ik leef met enthousiasme naar komend seizoen toe. Ik kan niet wachten om te beginnen. We gaan er samen binnen Juventa’12 wat moois van maken.
Wesley Peeters

JO13-1 – Olaf Boegheim
Net als vorig seizoen is Olaf, naast drijvende kracht op het middenveld van ons 1e, ook komend seizoen trainer van onze JO13-1. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ook komend seizoen de jonge en talentvolle spelers zowel individueel en als team beter maakt.
Olaf Boegheim

JO11-1 – Senna Silva v.d. Veen
Hij gaat na dit seizoen dan helaas wel ons als speler verlaten om zijn geluk te beproeven bij DOS ’37, maar als trainer zijn we gelukkig nog niet van hem af. Hij zal deze talentvolle lichting, die voor het eerst te maken krijgt met selectievoetbal, moeten klaarstomen voor het grote veld en dat is hem vast en zeker toevertrouwd.
Senna Silva vd Veen

We wensen alle trainers ontzettend veel succes, maar ook heel veel plezier bij onze mooie vereniging!

De TC is momenteel druk bezig met de indeling van de teams voor komend seizoen en hoopt ook daar voor een goede invulling van de trainersposities te kunnen zorgen, maar daarvoor zullen we ook zeker weer een beroep doen op onze vrijwilligers. We verwachten dat de voorlopige indelingen van de teams op 7 juni op onze website kunnen publiceren.

Dit vind je misschien ook leuk...