Onrust in Hardenberg: Juventa ’12 MO13-1 op kamp!

Aan alle goede dingen komt een eind, ook aan seizoen 2017/2018 voor de meiden van Juventa MO13-1. Maar stilletjes vertrekken, daar was geen sprake van. Nadat op 9 juni in de hitte een toernooi op het hoofdveld werd afgewerkt, stond er het weekend erop een evenement op de agenda waarnaar door het team reikhalzend werd uitgekeken: op kamp in Hardenberg!

Vrijdagavond klonk een luid gegil op vakantiepark Het Stoetenslagh: Juventa ’12 MO13-1 was gearriveerd! Het zou nog lang onrustig blijven … Drie chalets aan het strand vormden de komende dagen het thuisfront van spelers en begeleiders. De bedden werden opgemaakt en de bikini’s konden uit de tas. Tot aan sluitingstijd werd het binnenbad onveilig gemaakt, daarna werden de eerste zakken chips aangebroken en werd de kennis van de meiden getest met een pubquiz op het gebied van … voetbal natuurlijk!

De duisternis was allang gevallen toen de dames naar bed gingen, maar van slapen was nog lang geen sprake. In de woonkamers vol met matrassen werd er een gooi gedaan naar het kampioenschap Kletsen, Giechelen en Keihard Lachen. Gelukkig zakten uiteindelijk de laatste ogen dicht.

Nadat de volgende ochtend de plaatselijke kikkerpopulatie werd lastig gevallen, werd er buiten ontbeten. Daarna volgden de gebeurtenissen elkaar in razend tempo op: smokkelspel in het bos, zwemmen in de vijver, soep met broodjes knakworst, weer zwemmen, beachvolley, lekker hangen in de zon, hamburgers met patat, ijsje na, loeren naar de buurjongens, spelletje Ik Hou Van Holland, nog meer loeren naar de buurjongens … Je zou er moe van worden!

Aanzienlijk vroeger dan de avond ervoor werd het rustig in de drie huisjes. Aanzienlijk later dan de vorige dag werd er de volgende ochtend ontbeten. Na het gebruikelijke loeren naar de buurjongens werd er nog maar eens gezwommen, een rondje springkussen stuiteren en, jawel, was er zowaar contact met de buurjongens! Na een gezamenlijk potje voetbal was er een afsluitende lunch met pannenkoeken.

Na een uurtje puinruimen kon Hardenberg en omgeving weer opgelucht ademhalen: Juventa ’12 MO13-1 was weer vertrokken.

Tess, Dide, Ilse, Nienke, Julia, Jolijn, Sasja, Maxime, Amber, Liselotte, Indy, Sarah, Lisa, Abigail en Lotte: bedankt voor jullie inzet en gezelligheid, veel plezier en succes volgend seizoen!

Mayke ten Den, Barbera Alberts, Inge Westerink en Bert Thijs

 

Dit vind je misschien ook leuk...