Terugblik ALV 29-10-2018

Onze voorzitter opent de ALV, vraagt daarna allen te gaan staan en om een moment stilte voor de overleden leden van het afgelopen jaar.

Binnengekomen mededelingen; de toplaag van het kunstgras op veld 3 zal naar verwachting in 2021 worden vervangen. Met de renovatie van de kleedkamers zal in 2020 gestart worden. Samen met de Sawe en andere buitensportverenigingen in Wierden doen we mee om de veldverlichting om te zetten naar ledverlichting. Omdat we in aanmerking komen voor subsidie kan dat rendabel zijn, e.e.a. is afhankelijk van de aanbesteding die hiervoor is uitgeschreven.

Onze voorzitter blikt terug op het afgelopen jaar. Ons ledental is al jaren vrij stabiel met 850 leden. We hebben wat meer jeugdteams gekregen door de nieuwe leeftijdscategorieën. Zes kampioen-schappen zijn er gevierd. Ons 1e elftal is helaas gedegradeerd.
Juventa’12 maakt zich sterk voor een rookvrije generatie. Het is verboden is te roken rondom de velden en op de zaterdagmorgen wordt opgeroepen niet te roken rondom de kantine. Het bestuur met aanvulling van Roy Leusenkamp is druk geweest om te voldoen aan de AVG-wet. We zoeken nog een AVG-coördinator om dit te beheren. We hebben 4 nieuwe scheidsrechters binnen de club, daar zijn we erg blij mee. Onze Mayke ten Den is clubheld van de gemeente Wierden geworden, Anton Ros is koninklijk onderscheiden en het G-team heeft de aanmoedigingsprijs van
de gemeente Wierden ontvangen.

Er zijn weer vele  leuke activiteiten georganiseerd; Sinterklaasfeest, Nieuwjaarsparty, seizoensafsluiting junioren en senioren, Heracles soccercamps, Summerjuve, Oktoberfest en de Juventa 2-daagse. Daarnaast hebben we ook behoorlijk wat acties gehouden, Vondelspeculaas, Rabobank clubactie, Sponsorkoning, Jumbo spaaractie en de lotenverkoop thuiswedstrijd 1e elftal.

Rondom de velden is ook het nodige gebeurd. De doorgang mini-arena hoofdveld is verbreed. Digitaal infobord veld- kleedkamerindeling opgehangen, opslagruimte kleding is opgeknapt, Wifi-netwerk aangelegd, ballenvanger veld 3 geplaatst, plafond entree vernieuwd , bankjes rondom veld 1 geplaatst en een vernieuwde website.

Waar zijn we mee bezig of gaan we mee aan de slag?
Ouders van jeugdleden draaien bardienst. Een extra veld. Ledverlichting voor veld 1 en 3. Renovatie van het ballenhok. Meisjes en damesvoetbal. Walking football 60+.

Financieel hebben we afgelopen jaar een kleine plus gedraaid. Dit kwam mede door de vele acties die zijn georganiseerd, scherp inkopen en een paar eenmalige meevallers. Voor het komende jaar ziet het er wat minder goed uit. Door teruglopende structurele opbrengsten en stijgende kosten valt de begroting negatief uit. We zijn een gezonde club maar moeten voor het komend jaar alles op alles blijven zetten om dat zo te houden.

Bestuursleden Zwiero Knol en René André (penningmeester) nemen na respectievelijk 9 en 5 jaar afscheid van het bestuur tijdens de ALV. Michel Spoolder en Sandy Stamsnijder worden verkozen als nieuwe bestuursleden. Michel Spoolder is benoemd als penningmester.

Tijdens de rondvraag werd er gevraagd of het denkbaar is dat de 1e selectie op termijn op zaterdag gaat spelen. De mogelijkheid wordt onderzocht evenals de behoefte binnen de selectie. Daarnaast wordt gekeken of er komend seizoen ruimte is om een extra seniorenteam op zaterdag te laten  spelen.

Na de vergadering werden onze jubilarissen gehuldigd met bloemen en een plaquette.

Dit vind je misschien ook leuk...