Uitbreiding Bestuur

Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat het bestuur van Juventa’12 mogelijk uitgebreid gaat worden met Francois Kroes. Na een kennismakingsgesprek is Francois enthousiast geworden om in het bestuur van Juventa’12 zitting te nemen. De formele weg is uiteraard wel via de ALV.

Francois zal de komende weken aanwezig zijn bij de bestuursvergaderingen om een goed beeld te krijgen van onze vereniging maar zal zich nog onthouden van besluitvorming. Op deze wijze kan Francois al wel de nodige informatie tot zich nemen om in het najaar (bij een positieve stemming op de ALV) definitief plaats te nemen in het bestuur.

Wij hebben Francois gevraagd om zich voor te stellen aan de leden van Juventa’12:

Even voorstellen…

Ik ben François Kroes (46) en getrouwd met Joyce (43). We hebben drie kinderen: Sophie (13), Julia (11) en Thijmen (8). Na mijn studie Milieuhygiëne aan de Universiteit in Wageningen, heb ik gewerkt bij waterschappen in onder andere Limburg. Daar hebben Joyce en ik 9 jaar lang gewoond. In 2009 zijn we teruggegaan naar onze roots: TWENTE… Als woonplaats hebben we niet gekozen voor onze geboorteplaats Nijverdal maar Wierden. Dat bevalt nog steeds super goed. Ik werk bij de gemeente Almelo. Eerst als hoofd bestuurszaken en nu als hoofd Facilities. Super leuke baan en leuke werkgever. Organisatieontwikkelingen, verandertrajecten en innovaties op het vakgebied vind ik erg interessant en leuk. Juist door betrokkenheid en samenwerking met mensen, de mensen in hun kracht te zetten en gebruik maken van hun talenten om zo alles een hoger level kunt brengen.

Daarom werd ik ook enthousiast toen ik gevraagd was voor een bestuursfunctie bij Juventa. Ik loop nu drie jaar bij Juventa rond omdat twee van mijn kinderen daar voetballen. Thijmen die nu bij JO10 speelt en Julia bij MO13. De sfeer in de club is goed en heb al menigeen ontmoet, langs de lijn, in de kantine, tijdens de whisky proeverij of bij het jaarlijkse KPN feest waar half Juventa rond loopt. Na een gesprekje met het bestuur werd ik aangenaam verrast door het enthousiasme en gedrevenheid van de huidige bestuursleden. Ik heb dan ook gezegd dat ik mij hiervoor wil inzetten.

Waarom bestuursfunctie en bijvoorbeeld geen trainer

Ik ben zelf een volleyballer en tennisser maar speel zelf geen voetbal. Ja een beetje een balletje trappen met de kinderen of tijdens het ouder kind toernooi, maar verder niet. Toen we in Wierden kwamen wonen heb ik eerst nog een paar jaar in het eerste van WVC Volley gespeeld, maar ben daarna naar Vrivo gegaan waar we op hoog niveau hebben gespeeld. Nu geef ik 2x in de week training en zaterdag coach ik de meiden B team waarin mijn andere dochter Sophie zit. Ik vind prestatie en uitdaging super belangrijk maar er moet ook plezier zijn. En na de trainingen en wedstrijden vind ik het samenzijn met de club, saamhorigheid en gezelligheid net zo belangrijk. Ik geloof sterk in korte lijnen met de jeugd omdat zij de toekomst vormen voor de club. En daar moet je ook je verantwoordelijkheid in nemen. Daarom houd ik er zelf niet van als er eilandjes zijn binnen een club. De techniektrainingen van Juventa die aan de jeugd zijn gegeven door de oudere jeugd/jong volwassenen vind ik dan ook super mooi in het kader van verbindingen leggen. De jeugd kijkt toch enorm tegen de grote “jongens/heren en dames op”. Win-win dus.

Juist die verbindende factor, het enthousiasmeren van mensen, de verdere uitwerking van het beleidsplan dat zijn aspecten waar ik me hard voor wil maken. En ik geloof in korte lijnen, goede communicatie en samenwerking. Dat doe ik in mijn werk maar wil ik ook hier gaan doen.

Genoeg tijd hiervoor?

Als je iets doet moet je het goed doen. Dus daar kunnen jullie van mij ook op aan. Ik ben wel druk ook met werk en volleybal en de kinderen. Maar dit jaar treed ik ook weer af als prins carnaval. Dat geeft ook weer extra tijd. Ja Prins van carnavalsvereniging de Tolmennekes. Een fantastische belevenis.   Daar heb ik groot aantal jongens en meiden van verschillende elftallen van Juventa heel goed leren kennen. Topjongens en meiden die altijd klaar staan voor iedereen. Dat gaat in de club dus ook vast goed komen. Ik heb er in ieder geval veel zin in en zal me inzetten voor een stabiele koers van de vereniging, verbindingen blijven leggen tussen teams en mensen waarbij sportiviteit en plezier hand in hand gaan zodat iedereen met plezier naar ons toe blijft komen en kijken. En dat gaan we samen doen. Ik eindig dan ook met mijn motto als prins carnaval: Blief oe zelf en let op ’n aand’r.

 

Het Bestuur

Dit vind je misschien ook leuk...