ZA2: Back in business!

De afgelopen periode lijkt Juventa’12 ZA2 wel een beetje als FC Twente. De wil is er, alleen telkens het resultaat net niet.

Zaterdag 10 maart 2018 moest de dag worden voor de verandering. De omgeving van Wierden wordt versierd met prenten van gemeente politici, terwijl het hoofdveld van Juventa’12 versierd werd met echte werkpaarden. Reden hiervoor was dat coach Harrie de Croon de manschappen van Zaterdag 2 met volle scherpte de catacomben uit stuurde tegen vv Holten 2.

Het spelbeeld van de openingsfase begon ietwat rommelig. Beide teams durfden niet het initiatief te nemen. Zo waren er af en toe uitbraken van vv Holten en het andere moment weer van de Wierdenaren. Tot serieuze kansen leidden dit nog niet.

Uiteindelijk brak Mike Paauwe de ban in de 35e minuut. De aanvaller kreeg goed de bal aangespeeld door Stefan Dubbers. De aanvaller gaf een scherpe voorzet richting het zestienmetergebied van de Holtenaren. Flying Dutchmen ‘Hobert’ was er als de kippen bij en tikte met een subtiele beweging de bevrijdende 1-0 binnen. Meer dan deze opwinding was er ook niet te bekennen de 1e helft. Hoewel publiekslieveling Tom Asbreuk was weer op het heilige gras teruggekeerd.

De lang geblesseerde aanvaller mocht meteen aan het werk van coach de Croon in de tweede helft. Met een vlag in de hand gedrukt mocht hij weer eens flitsen langs de zijvleugel.

Het begin van de tweede helft begon goed voor de Wierdenaren.
Aanvallen werden zorgvuldig opgezet en de kansen begonnen steeds meer te komen. Zo was Stefan Dubbers dicht bij de 2-0. De opgekomen vleugelverdediger zette een mooie aanval op en was ongelukkig in de afronding. Z’n schot in de rechterhoek werd vakkundig gepareerd door de sluitpost van Holten. Niet veel later was het Nick Hobert die dichtbij z’n tweede treffer was. Holten daarentegen was ook gevaarlijk met een paar counters. Gelukkig stond gelegenheidskeeper Mitchel Visscher goed opgesteld.

In de 62e minuut was het Nick Hobert die aanvaller Wouter Dubbers wegstuurde. De aanvaller kapte z’n man goed uit en rondde ijzersterk af met een diagonaal schot in de rechterkruising. Een 2-0 voorsprong! Zou de eerste overwinning van het seizoen nu toch werkelijkheid worden?

Ja hoor was het antwoord van ZA2. Jeremy Kappert zette een mooie één twee op met Wouter Dubbers. De aanvaller in vorm gaf de bal goed breed terug. De middenvelder beheerste de bal goed en schoot de bal koelbloedig binnen. 3-0!!

De aanwezige toeschouwers werden na lang wachten eindelijk een keer beloond. In de slotfase deed vv Holten nog iets terug. One ‘hundred’ word vaak in de dartwereld gebruikt, maar ook bij keeper Mitchel Visscher. De beste man schreeuwde de term rustig en kalmeerde z’n verdedigers, maar iedereen zag de bal vervolgens prachtig in de kruising belanden. Wat was zijn bijnaam ook alweer…?
Na deze tegentreffer vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.

De mannen van ZA2 zijn weer terug!
Job well done heren!

Dit vind je misschien ook leuk...