ZA2: Bekerderby eindigt onbeslist!

Zaterdag 2 september 2017 was de dag dat Juventa’12 ZA2 en SVZW 9 de degens met elkaar kruisen. Het 1e bekerduel van de groepsfase van de KNVB beker.

SVZW 9 is geen onbekende van de heren van Juventa. De overburen waren in het seizoen 2015-2016 competitiegenoot. In het thuisduel won ZA2 en bij de uitwedstrijd was SVZW de betere partij. Een goed moment vandaag dus om de teams te testen op hun krachten tijdens dit bekeravontuur.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd begon dan ook fanatiek. Juventa’12 speelde snel counter voetbal waardoor de vleugelaanvallers veelvuldig werden opgezocht. Dit resulteerde in de 10e minuut al voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hubrecht van der Meer en Wouter Dubbers zette een mooie één-twee op. De aanvallende middenvelders passeerden hun directe tegenstanders en dartelden door het veld. Toen uitblinker Dubbers de bal perfect weer mee kreeg van Van der Meer gaf hij de bal perfect terug op de inkomende aanvaller Tom Asbreuk. Asbreuk wist wel raad met dit kansje en schoof de bal precies in de linkerhoek. Een 1-0 voorsprong!
Nog geen 1 minuut later was het al bijna weer gelijk. De laatste man van Juventa dacht de bal met de goede snelheid terug te spelen op doelman Mathijs Smit. Echter werd de bal vertraagd door het hoge natuurgras en kon de spits van SVZW één op één komen met Smit. Gelukkig stormde de uitstekend spelende keeper van ZA2 uit zijn doelgebied en onderschepte de bal nét op het juiste moment.

In de 20e minuut was het SVZW die zijn vorige kans met een snelle tegencounter nu wel verzilverde. Een mislukte counter van ZA2 werd meteen afgestraft. 1-1. Na de 1-1 probeerde beide teams het elkaar moeilijk te maken. Zo waren Bart van der Steen en Wouter Dubbers nog gevaarlijk dichtbij de 2-1. Konden vleugelverdedigers Stefan Dubbers en Mart Gunneman regelmatig opkomen en ook stopper Westerink zocht het doelgebied van SVZW op. Het leek of ZA2 de score ging uitbreidden, maar niks was minder waar. SVZW zette zichzelf op voorsprong door alweer een goed uitspelende counter. 1-2 voor de Zwaluwen!

Na de theepauze was het zaak voor ZA2 om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. ZA2 zocht wat meer de aanval op, maar liet daardoor ook meer ruimtes open. Gelukkig weerden het verdedigend duo en keeper Smit elke counter van SVZW af. In de 70e minuut was het dan toch raak voor ZA2. Uitblinker van de wedstrijd Wouter Dubbers passeerde alweer zijn directe tegenstander en gaf de bal op Nick Hobert. Hobert draaide om zijn tegenstander heen en gaf de bal met een stuitje op David Korbl. De middenvelder bedacht zich geen moment en volleerde prachtig de bal in de rechterhoek. 2-2!

Het slot van de wedstrijd stond helaas in het teken van de uitvallende Bart van der Steen. De topscorer van vorig seizoen (19 doelpunten) kwam ongelukkig in botsing met de uitkomende keeper van SVZW. Nader onderzoek moet blijken hoe ernstig de blessure is.

Het publiek heeft Wouter Dubbers uitgeroepen tot Man of the Match! De aanvallende middenvelder oogt weer fit en was op de juiste momenten gevaarlijk. Met een assist heeft Dubbers een belangrijke bijdrage geleverd aan het gelijkspel.

De mannen van Harrie de Croon en Patrick Kappert beginnen de eerste wedstrijd van het seizoen met een gelijkspel. Volgende week wacht DETO, die met een 5-8 overwinning zorgde voor een spektakel bij dorpsgenoot DOS’37.
Het bekeravontuur is begonnen!

Dit vind je misschien ook leuk...