ZA2: Na regen komt zonneschijn!

Wierden – Afgelopen zaterdagmiddag traden de mannen van Juventa Zaterdag 2 aan tegen Enter Vooruit 5. Werd in de eerste wedstrijd nog verloren (de wedstrijd viel in het carnavalsweekend, al is dit geen excuus), zo mocht het afgelopen zaterdag eens anders zijn.

Op de mooie zaterdagmiddag (prima tempratuur en een waterig zonnetje) begon Juventa enigszins aftastend aan het duel. Er zat vanaf het begin rust in de ploeg. Mogelijk was dit het gevolg van de aanwezigheid van B. van de Steen (in de dug-out). Niemand zal het zeker weten. Maar goed, Juventa combineerde met name over de rechterkant van het veld, al koos spelverdeler Meier zo nu en dan ook voor het midden en de linkerkant van het veld. Dit resulteerde in het begin van de wedstrijd al meteen in drie levensgrote kansen, waarvan er één werd omgezet in een doelpunt; 1-0! Na een mooie steekpass van W. Dubbers wist N. Hobert de pass te verzilveren.

Juventa 2 kreeg in de gaten dat er meer te halen viel. Enter deed niet veel terug. De verdediging was opgewaardeerd met een nieuwe aanwinst in de vorm van R. Westerink. Jawel, het jongste broertje uit de Westerink-generatie van Zaterdag 2. De verdediging stond spreekwoordelijk als een huis en de aanvallen van Enter werden snel onschadelijk gemaakt. Naar mate de wedstrijd vorderde, konden meer doelpunten niet lang uitblijven. Na een rush van Gunneman wist W. Dubbers koelbloedig het tweede doelpunt te maken: 2-0. Niet veel later volgde ook de 3-0 door Meier, op aangeven van Mike ‘Artillerie’ Pauwe. Juventa ging met stand van 3-0 de kleedkamer in.

Zoals verwacht, voerde Enter de druk in de tweede helft van meet af aan behoorlijk op. Ondanks de druk, bezweek Juventa niet. Keeper M. Smit wist met een aantal cruciale reddingen Juventa in de wedstrijd te houden.

Een paar keer werd er onder de druk uit gevoetbald en werd door Juventa gevaarlijk gecounterd. Helaas was Juventa onzorgvuldig in de afronding. Het was nét niet. Enter wist toch de 3-1 te maken, maar hiervan was Juventa niet onder de indruk. Na een mooie pass van J. Kappert was het Jona Kappert die het vierde doelpunt aan de kant van Juventa maakte, 4-1. Tot slot scoorde Enter nog een doelpunt en daarmee kwam de eindstand op het scorebord: 4-2.

Komende zaterdag reizen de mannen van Juventa 2 af naar het pittoreske Borne. Om kwart over 12 wordt er afgetrapt tegen BZSV. Tot dan!

Dit vind je misschien ook leuk...