ZA2: Snijdende kou

Wierden – Velen van ons hadden verwacht dat de voetbalwedstrijd vanwege de kou niet door zou gaan, maar niets bleek minder waar. Om half 3 moest er gespeeld worden tegen Holten 2. De equipe van Patrick Kappert en Harrie de Croon zette rond half 2 koers naar Holten, met in ons midden kersverse vader N. Hobert.

Eenmaal aangekomen op het sportcomplex was het advies om ons goed warm aan te kleden, gelet op de snijdende wind. Uiteraard werd hier gehoor aan gegeven. De wedstrijd begon aftastend, waarbij Juventa bij vlagen leuk positievoetbal liet zien. De eerste kansjes werden onder meer afgedwongen via een aantal voorzetten van de linker- en rechterkant. Geregeld kwamen de backs op en zo werd druk gezet naar voren. N. Hobert kreeg, na een goede steekpass van Filart de levensgrote kans op de 1-0, maar de keeper van Holten lag weer eens in de weg. Filart kreeg kort daarna ook de kans op een doelpunt, maar zag zijn inzet gepareerd door de doelman van Holten. Helaas wist Holten na een bekeken schot van één van de spitsen echter wel het eerste doelpunt te maken: 1-0. Niet veel later volgde uit een counter ook de 2-0 en dat was tevens de ruststand.

Na een peptalk in de kleedkamer van de technische staf begonnen de mannen van Juventa 2 vol goede moed aan de tweede helft. Juventa 2 zette in de beginfase van de tweede helft meteen veel druk, waardoor Juventa de spelers van Holten ver terugdreef op de eigen helft. Juventa 2 kreeg vervolgens wederom een aantal grote kansen, maar het mocht helaas allemaal niet baten. T. Meier kwam 1 op 1 met de keeper en ook W. Dubbers wist dit keer helaas geen kans om te zetten in een doelpunt.

Op een gegeven moment gooide S. Dubbers de bal voor het doel met een verre inworp, waarna Hobert doorkopte en T. Meier de bal voor zijn voeten kreeg en scoorde; 2-1. Nadien wist Holten met een counter en een dubieus buitenspelval de eindstand van 3-1 op het scorebord te zetten.

Ook dit keer lag het niet aan de inzet. De volgende wedstrijd is tegen Enter Vooruit 5 te Wierden, op zaterdag 24 maart 2018 om 15.00 uur. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Dit vind je misschien ook leuk...