ZA2: We gaan weer een poging wagen!

Na een aantal weken zomerstop wacht voor Juventa12 ZA2 donderdagavond 17 augustus 2017 de eerste officiële training van het seizoen. Over iets meer dan twee weken wacht tevens de start van het achtste seizoen. Een prachtige prestatie, waardoor we nu al voorzichtig gaan nadenken over het jubileum in het jaar 2020. Dat dit nog ver in de toekomst ligt is een understatement, maar het bied wel een mogelijkheid om de prestaties van afgelopen zeven jaar te verbeteren. Wellicht is er zelfs ruimte om na te denken over een echte prijs. Het zou immers ons jubileum extra glans geven.

Afgelopen seizoen verloren we de derde en laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi. Tegen het al uitgeschakelde DES 5 gingen we in een dramatische pot onderuit. Aan een punt hadden we voldoende, het ging echter mis. Het bekertoernooi en ZA2 is sowieso geen succesvolle combinatie gebleken, want van de zeven pogingen plaatsen we ons slechts eenmalig voor de volgende ronde. In het seizoen 2014-2015 namen we het op ons eigen complex op tegen De Esch 5. Spanning en kansen waren er, maar het was allemaal net niet. We verloren met 0-2 en daarmee namen we teleurstellend afscheid van het bekertoernooi. Tot de dag van vandaag was dat wel onze beste prestatie.

Een prachtig aantal van tweeënveertig punten is tot op heden het hoogste aantal punten gebleken wat we behaalden in competitieverband. In het seizoen 2012-2013 behaalden we met deze score de vijfde plaats (op punten gedeeld derde). De beste eindrangschikking is echter behaald in het seizoen erna, 2013-2014. Dat jaar werden we met veertig punten derde. Dat de resultaten de laatste jaren redelijk met elkaar te vergelijken zijn bleek afgelopen seizoen. Met eenenveertig punten net geen record, net als de eindnotering die bleef steken op een vierde plaats (op punten weer gedeeld derde).

Een concept indeling is eerder al door de KNVB gecommuniceerd, een indeling die mogelijk over iets meer dan een week definitief bekend wordt gemaakt. Voor wat betreft het bekertoernooi is het programma met wedstrijden tegen SVZW 9, DOS37 8 en DETO 7 reeds bekend. Nog drie seizoenen de kans op extra glans. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Bekijk ook onze teamwebsite juventa2.nl of volg ons op Facebook!

Dit vind je misschien ook leuk...