ZA2: Wéér Nét Niet!

Om maar eens in carnavalstermen te spreken: Nondeju! Zullen velen van Juventa zaterdag 2 hebben gedacht toen ze zaterdagochtend of wellicht zaterdagmiddag wakker werden. In het carnavalsweekend moest er gevoetbald worden tegen Enter Vooruit. De (redelijk slaperige) manschappen van coach Harrie de Croon en Patrick Kappert verzamelden zich rond het middaguur bij thuisbasis Juventa in Wierden. De opstelling werd medegedeeld waarna onder het genot van de carnavalsmuziek koers werd gezet naar Enter.

Eenmaal in Enter op sportcomplex ‘’de Warf’’ bleek dat Juventa mocht aantreden op het hoofdveld. Dit was een grote verrassing, daar zulke velden meestal de grootste afmetingen hebben, maar daarentegen ook fijne sportstoelen. Goed, na een heerlijke warming-up voorzien van carnavalsmuziek werd het tijd voor de wedstrijd.

Juventa zette vanaf het begin goed druk en dat resulteerde in het begin al een paar mooie aanvallen over rechts (via Hobert) en over links via de nagenoeg altijd fitte W. Dubbers. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Visscher na een Cruijffjaans hakballetje van Hobert de kans om te schieten en dat deed Visscher ook; Visscher schoot de bal met een geplaatst schot in de rechterhoek. 1-0 voor de Wierdenaren. Juventa geloofde in de eerste overwinning sinds tijden en ging vol overgave op zoek naar de 2-0. Helaas, en zoals wel vaker, schoot Enter de bal voor, maar die waaide/rolde of wat daar ook van zij zo maar in het doel. Er was helaas geen houden aan, het mocht niet zo zijn. 1-1. Juventa ging niet bij de spreekwoordelijke ‘pakken neerzitten’ en ging wederom vol op de aanval spelen. Er werd hierdoor wat meer ruimte weggegeven, hetgeen resulteerde in een paar gevaarlijke uitbraken van Enter, maar de verdediging stond goed en wist de aanvallen keer op keer onschadelijk te maken. Toch was het Enter dat de bal wederom voor het doel gooide en een speler van Enter helaas kon binnenschieten. 2-1. Met deze stand gingen de teams de rust in.

In de tweede helft werd wederom meteen druk gezet, waarbij er veel aanvallen over rechts werden opgezet via Filart, maar ook via het midden via Meier en J. Kappert. Hobert schoot nog een keer voorlangs en ook W. Dubbers had kans op een doelpunt. Door een snelle omschakeling liep Enter echter uit naar 4-1, maar toch hield Juventa het geloof in een goede afloop. Uiteindelijk wist Hobert een verkregen penalty te verzilveren en werd Hobert niet veel later wederom in stelling gebracht na een mooie voorzet van J. Kappert. Hobert kopte de bal prima binnen. Eindstand: 4-3. Wéér net niet.

Niet getreurd, komende zaterdag mogen de mannen van Juventa aantreden tegen mannen van RKSV uit Rijssen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Dit vind je misschien ook leuk...