ZA2: Wisselbeleid

De mannen van Juventa Zaterdag 2 mochten dit keer aantreden tegen de mannen van RKSV uit Rijssen. Na aankomst op het complex en de nodige warme versnaperingen werd er fanatiek begonnen aan de wedstrijd.

De sfeer zat er bij beide teams goed in. Wederom werd gestart in een 4-4-2 opstelling. De wedstrijd kwam wat traag op gang en beide teams hadden moeite met het halfbakken en nog deels bevroren veld. Gelukkig maakte de zon en de aanwezigheid van Van der Steen in de dugout veel goed. Zaterdag 2 leidde regelmatig balverlies op het middenveld, maar de verdediging wist hier goed mee om te gaan. Een aantal keer werden de goed spelende Visscher en W. Dubbers weggestuurd, hetgeen leidde tot een paar bescheiden kansjes. Zaterdag 2 speelde redelijk vol op de aanval, waarbij via onder meer J. Kappert aanvallen werden opgezet. Ook werden vanuit de verdediging fijne passes gegeven op de aanval, maar dit was het telkens nét niet. Ook de later ingevallen Hobert wist spreekwoordelijk de ban niet te breken en dus wilde het doelpunt voor Juventa maar niet vallen. Na een counter aan de zijde van Rijssen wisten zij echter wel het eerste doelpunt te maken: 1-0. Niet veel later viel ook snel de 2-0. Mogelijk had Juventa 2 enige moeite met het zeer bijzondere wisselbeleid van Rijssen. Het gerucht gaat dat de verdediging in de aanval was gezet en andersom.

Zoals wel vaker dit seizoen, liet Zaterdag 2 het hoofd niet hangen. In de rust werd besloten om te schakelen naar 4-3-3. Dit pakte in de tweede helft meteen goed uit. Er kwam meer ruimte en aansluiting vanaf het middenveld en er werden prima aanvallen opgezet over rechts (via o.a. Korbl), door het midden en over links. De verdediging stond dan ook als een huis met de goed spelende Gerrit, R(ib). Leusenkamp, S. Dubbers, Smittie en Gunneman. Ook Pauwe gaf veel ‘power’ aan de linkerkant als zijnde linkshalf.

Op een gegeven moment was W. Dubbers er weer eens vandoor met de bal en werd er met J. Kappert een 1-2tje opgezet. W. Dubbers slingerde de bal vervolgens voor en Filart wou hoe dan ook de bal in het doel werken en deed dit door met de bal en al in het doel te vallen: 2-1. De druk werd verder opgevoerd en werd er nog een aantal gevaarlijk voorlangs geschoten door de spitsen van Zaterdag 2. Uiteindelijk wist Rijssen nog één keer te scoren en werd de eindstand 3-1. Een compliment voor het gehele team van Juventa. Aan de inzet lag het wederom niet.

Komende zaterdag treedt Juventa 2 aan tegen BZSV te Borne. Wederom een nieuwe ronde en een nieuwe kans.

Dit vind je misschien ook leuk...