ZA2: ‘Zonnige Strijd’

Op een zonnige zaterdagmiddag met zomerse temperaturen kruisten de mannen van ZA2 de degens met het altijd lastige DES uit Hellendoorn. De formatie uit Wierden speelde in het begin van het seizoen nog met 2-2 thuis gelijk tegen de nummer 5 van de competitie. Nu stond het zware uitduel op het programma.

De laatste weken spelen de Wierdenaren wisselend voetbal. Zo werd er in korte tijd twee keer gewonnen, maar werd er ook verloren tegen directe concurrenten. Vandaag dus de zware taak voor de manschappen om de drie punten in het tasje mee te nemen.

De beginfase van de wedstrijd begon allerminst prettig voor ZA2. Binnen twee minuten stond het al 1-0 voor DES. De felle zon of de kampioenswedstrijd van het eerste van DES aan de overkant zorgde kennelijk voor de nodige verwarring. De rechtsbuiten van DES kon de bal makkelijk in de hoek plaatsen aangezien de Wierdenaren ‘’eventjes’’ niet aan het opletten waren. Kortom wat gemopper en geschreeuw over het veld en de Wierdenaren werden weer op scherp gezet. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten tot wat kleine uitbraken van ZA2. Er helemaal doorheen kwamen we niet, aangezien de aanval en het middenveld tegenstander DES het niet moeilijk maakte. Nadat het spelbeeld in het voordeel van de Wierdenaren leek te gaan, was het toch DES die voor de 2-0 op het scorebord zorgde. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft leek ZA2 weer op een kansloze missie te gaan. Totdat er in de kluts opeens de 2-1 op het scorebord werd neergezet. Door een snelle counter van de Wierdenaren aan de rechterflank, werd spits Jeremy Kappert in stelling gebracht. Een bekeken steekpass van Nick Hobert was voor Kappert genoeg om de bal langs de doelman van DES te wippen. Met deze tussenstand floot de scheidsrechter af voor de eerste helft.

Het te creëren spelbeeld voor de tweede helft werd door de technische staf van de Wierdenaren nog maar eens duidelijk gemaakt. Gaan met die banaan en pit in het spel! Dit resulteerde in de eerste 15 minuten van de tweede helft leuk voetbal op. Er werd meer rust gepakt door de spelers en ook aanvallen werden zorgvuldig opgezet. Zo waren Nick Hobert , Wouter Dubbers en Jonathan Kappert dicht bij de gelijkmaker. Maar ook DES was uiterst gevaarlijk met zijn lange ballen. Deze tactiek leverde soms behoorlijk wat verwarring op voor ZA2, waardoor het vierde doelpunt van de middag in het voordeel van DES werd gemaakt. Na niet goed uitverdedigen kon de spits van DES hiervan profiteren.

De technische staf van de Wierdenaren gaf door middel van handgebaren de laatste ultieme tactiek aan. Aanvoerder Roy Leusenkamp gaf de tactiek door aan zijn medespelers en hoopte dat de laatste tactische kaart van de staf goed zou uitpakken. DES, die kennelijk even ontdaan was van deze wijziging lette vervolgens niet goed op bij een snelle uitbraak. Wouter Dubbers stuurde vleugelaanvaller Tom Asbreuk weg aan de rechterkant. De aanvaller die een tijd lang afwezig was door een vervelende breuk, wist zijn collega aanvaller Nick Hobert te bereiken met een goede voorzet. Hobert kopte de bal loepzuiver binnen in de linkerhoek. De hoop voor een stunt was in de maak. De Wierdenaren probeerde DES nog meer onder druk te zetten en dit lukte aardig. Helaas was het net niet genoeg. Jonathan Kappert kreeg in de slotseconden de 3-3 op een presenteerblaadje. Echter schoot de aanvaller de bal op de paal, waardoor de goed fluitende scheidsrechter van DES het wel goed vond en beëindigde de zonnige tweestrijd in Hellendoorn.

Dit vind je misschien ook leuk...