Fysio

Fyzio Totaal

De fysiotherapeuten van Fyzio Totaal hebben de afgelopen jaren al verscheidene leden van Juventa´12 in de praktijk onder behandeling gehad. Voor velen is Fyzio Totaal, de praktijk van Rob Tibben, dan ook niet onbekend.

De praktijk
Fyzio Totaal richt zich al jaren op sport gerelateerde-, en orthopedische klachten. Hiervoor zijn diverse specialisaties aanwezig die gericht zijn op revalidatie en sportbegeleiding. Door de aanwezigheid van sportfysiotherapeuten, een manueel therapeut en verscheidene andere specialisaties, beschikt de praktijk over de benodigde kennis en kunde. Eén van de specialisaties is de echografie. Hierdoor kunnen de fysiotherapeuten van Fyzio Totaal een snelle diagnose stellen waardoor er bij een blessure of klacht meteen gestart kan worden met het herstel en/of de revalidatie.

De samenwerking
Daar waar wenselijk kunnen de jeugdleden van de vereniging medisch begeleid worden door de fysiotherapeuten van de Fyzio Totaal. Het doel hiervan is om blessures in een vroeg stadium te signaleren en waar mogelijk te voorkomen.

De volgende afspraken zijn gemaakt tussen Juventa´12 en Fyzio Totaal: 

  • Sportspreekuur voor de jeugdleden van Juventa’12
    Voor sportmedische adviezen en de screening van blessures zal er wekelijks (op maandag en donderdag) een sportspreekuur gehouden worden op de praktijk van 18.30u – 19.00u (Locatie Nijverheidsstraat). Tijdens dit sportspreekuur wordt er een screening gedaan en zal de fysiotherapeut advies uitbrengen over de te nemen vervolgstappen bij een (beginnende) blessure. Je kunt een afspraak inplannen door contact op te nemen met de praktijk.
  • Veldrevalidatie bij Juventa’12
    Voor jeugdleden van Juventa’12 die vanwege een blessure niet of niet volledig kunnen voetballen, bestaat er de mogelijkheid om in overleg met de eigen fysiotherapeut deel te nemen aan de voetbal specifieke veldrevalidatie, om zodoende weer zo snel mogelijk wedstrijdfit te zijn.
  • Kennisoverdracht
    Gedurende het voetbalseizoen zal Fyzio Totaal een aantal themabijeenkomsten organiseren voor trainers en begeleiders van de jeugdteams van Juventa’12. Met als doel kennis over te dragen en praktische tips mee te geven om zo preventief met blessures aan het werk te gaan en prestaties te verbeteren

 

Zwiero Knol

Zwiero Knol is als fysiotherapeut aanwezig op dinsdag- en donderdagavond, voor zowel de 1e als 2e selectie alsmede voor de spelers van de overige seniorenteams. Naast een inventarisatie van de klacht kan er gelijk een advies worden gegeven omtrent behandeling of eventuele aanpassing van de trainingen. In de praktijk kan er gebruik worden gemaakt van echografie en eventueel kan er een loopanalyse op de loopband, met gebruik van speciale software, worden gemaakt.

Een helaas veel voorkomende blessure bij voetballers, het voorste kruisbandletsel, wordt intensief en doelmatig getraind, waarbij, in het verdere verloop van de revalidatie, gebruik kan worden gemaakt van de velden van Juventa’12