Samenwerking meiden- en vrouwenvoetbal SVZW en Juventa’12: SVO Wierden

Al een lange tijd voetballen meiden en vrouwen met veel plezier bij SVZW en Juventa’12. Sinds het huidige seizoen 2022/2023 hebben de meidenafdelingen van beide clubs de samenwerking opgezocht. Hierdoor zetten beide clubs een stap in de doorontwikkeling van het meiden/vrouwenvoetbal. Iedere speelster kan op haar eigen niveau voetballen en er is voor elke leeftijd genoeg aanbod.

In het eerste jaar van de samenwerking speelden de meiden in samenwerkende teams. Elk meidenteam bestond uit leden van SVZW en Juventa’12 en speelde een half jaar op één van de accommodaties. In de winterstop ruilden de teams, zodat elke speelster een half jaar op bekende grond speelde. Tevens werd er gebruik gemaakt van het zwart-witte tenue van SVZW en het blauw-witte tenue van Juventa’12.

Beide clubs zijn erg enthousiast over deze samenwerking. De besturen van de clubs hebben daarom besloten om de samenwerking voort te zetten en uit te breiden. Met ingang van het seizoen 2023/2024 zullen zowel de jeugd- als de seniorenafdeling van het meiden/vrouwenvoetbal gaan samenwerken in de vorm van een SVO (Samenwerkende Vrouwen Opleiding). Alle teams zullen gaan spelen onder de nieuwe naam ‘SVO Wierden’ en in een nieuw (zwart met roze strepen) tenue gaan voetballen.

Dit vind je misschien ook leuk...